Tort cu ciocolata alba si caramel

Postat de postavaru in Torturi
30 Noi 2012 | 20633 vizualizari
Tort cu ciocolata alba si caramel

La multi ani tuturor sarbatoritilor!!! La multi ani puiului meu scump Dragos - Andrei!!! >:D

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 135 g unt
  • 135 g zahar
  • 5 oua
  • 1 praf de copt
  • 185 g faina
  • 3 linguri cacao
  • Crema 1:
  • 300 g ciocolata alba
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • Caramel:
  • 130 g zahar
  • 55 g unt
  • 100 ml smatana pentru frisca
  • Crema 2:
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • Krantz:
  • 3 linguri zahar
  • 159 g nuca
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Incepem cu prepararea crema de ciocolata alba. Topim ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca, la foc mic. Dam deoparte si omogenizam iar apoi dam la frigider peste noapte. A doua zi scoatem crema din frigider si o mixam bine pana devine pufoasa.

Apoi ne putem ocupa si de prepararea blatului. Ciocolata rupta bucati o topim impreuna cu untul, la foc mic. Dam deoparte si lasam sa se raceasca apoi o mixam pana devine cremoasa.  Adaugam zaharul si mixam pana se topeste.
Adaugam apoi oale pe rand, si mixam dupa fiecare.
Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa si o adaugam in compozitie. Amestecam pana se omogenizeaza.

Punem compozitia in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit, pana trece testul scobitorii (~30-40 de minute).
Scoatem blatul pe un gratar de bucatarie si il lasam sa se raceasca apoi il taiem in trei foi.

Pentru caramel topim zaharul la foc mic si il lasam pana devine auriu. Dam deoparte si adaugam smantana pentru frisca. Punem din nou pe foc si lasam pana se topeste caramelul iar compozitia incepe sa se ingroase. Adaugam atunci si untul si mai lasam cateva minute pe foc, pana capata consistenta smantanii.
Dam deoparte si lasam la racit.

Pe un platou de tort punem o foaie de blat iar in jurul ei punem inelul de tort. Intindem jumatate din crema de ciocolata alba iar apoi caramelul si restul de crema.

Acoperim cu o foaie de blat si dam la frigider pana preparam urmatoarea crema.
Mai intai ne ocupam de krantz. Caramelizam zaharul pana devine auriu apoi adaugam bucatile de nuca. Amestecam bine pana se acopera nuca cu zahar. Dam deoparte si intindem nuca caramelizata pe o foaie de copt. Lasam sa se raceasca iar apoi o macinam in robot sau o zdrobim bine cu sucitorul.

Pentru crema 2 caramelizam zaharul pana devine auriu apoi adaugam laptele (atentie la aburi!) si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul apoi dam deoparte.
Gelatina o hidratam in 5 linguri de apa timp de 5 minute. O topim apoi la foc mic, avand grija sa nu fiarba. Dam de pe foc si adaugam 2-3 linguri din laptele caramel apoi turnam gelatina in restul de lapte si amestecam.

Separat mixam smantana pentru frisca pana sta batz. Adaugam frisca peste laptele caramel si amestecam usor. Luam 5-6 linguri de crema pe care o amestecam cu krantzul sfaramat.

Scoatem tortul din frigider si punem jumatate din crema caramel iar apoi intindem krantzul si acoperim cu restul de crema. Punem si ultima foaie de blat si dam la frigider pentru 2-3 ore.

Dupa ce a stat la frigider scoatem inelul de tort si imbracam lateralele in frisca si felii de migdale.

Pentru glazura punem la foc mic ciocolata rupta bucati impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omonemizam. Lasam putin sa se racoreasca apoi o punem pe tort incepand din mijloc. Eu am lasat sa curga putin si pe margini.

Dam tortul la frigider pana in momentul servirii.

Adaptare de aici si aici :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella

Postat de momo121

Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella

Iata cum se prepara  Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella: Pentru blatul de vanilie:             Separam ouale, albusurile le batem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2012, 12:12
yammiiii ce bun e
la 30.11.2012, 12:14
ce bine arata
la 30.11.2012, 12:18
La multi ani baietelului
la 30.11.2012, 12:20
Foarte frumos arată!
la 30.11.2012, 12:22
vreau si eu!!!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking