Tort cu mousse de caramel, afine si ciocolata

Postat de gaby_d in Torturi
20 Mai 2013 | 6361 vizualizari
Tort cu mousse de caramel, afine si ciocolata

Asta a lu' Nechita vrea tort. Sa-i dam..zic..:)))

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri nesquik
  • o lingurita praf copt
  • Mousse caramel
  • 3 linguri caramel gata preparat /4 linguri zahar caramelizat
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri ou
  • o lingura nesquik
  • o lingura amidon alimentar
  • un plic gelatina
  • 250 ml frisca mixata
  • Mousse afine si ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata alba
  • 100 gr afine
  • un plic gelatina
  • 200 ml frisca mixata
  • Mousse ciocolata
  • 200 gr ciocolata cu lapte Milka
  • 150 ml frisca lichida
  • 250 ml frisca mixata
  • un plic gelatina
  • Sirop
  • 100 ml apa+o lingura zahar+coaja de portocala
  • Ornat
  • frisca, sirop de afine, ornamente inimioare

Mod de preparare

Blat.

Mixeaza spuma albusurile cu un varf cutit sare.

Caramelizeaza zaharul pana capata culoarea chihlimbarului si adauga-l fierbinte peste albusuri, in fir foarte subtire, mixand continuu.

Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si nesquik-ul. Omogenizeaza amestecand de jos in sus (nu circular), fara a scoate prea mult din aerul format de albusurile batute.

Toarna compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm, unsa cu ulei si tapetata (doar fundul) cu putina faina.

Niveleaza si introdu in cuptorul preincalzit, la foc mic, pana capata o frumoasa  culoare la suprafata si trece testul cu scobitoarea (undeva la 25-30minute).

Scoate si lasa la racit.

Mousse de caramel.

Puneti gelatina la hidratat in 30 ml apa rece.

Aici avem doua variante. Eu am avut caramel preparat dupa reteta pe care am prezentat-o aici .

Daca aveti, puneti direct laptele peste el si puneti la foc, la fiert, daca nu caramelizati zaharul (cele 4 linguri) si stingeti cu laptele rece luand cratita de pe foc.

Diluati caramelul in lapte apoi adaugati galbenusurile amestecate cu amidonul si putin lapte rece amestecand continuu, pana se ingroasa. Opriti focul, adaugati gelatina hidratata, nesquik-ul si amestecati pana se dilueaza complet. Raciti bine si amestecati usor cu frisca mixata.

Asezam blatul pe un platou , il insiropam cu siropul preparat prin fierberea ingredientelor timp de 2 minute (apoi racit), montam un inel de tort in jurul blatului si turnam mousse-ul de caramel. Nivelam si dam la rece pentru 20-30 minute.

Mousse de afine si ciocolata.

Puneti gelatina la hidratat in 30ml apa .

Intr-o craticioara incalziti frisca lichida, adaugati ciocolata rupta bucati si afinele si amestecati la foc mic timp de 2,3 minute. Opriti focul, adaugati gelatina hidratata si omogenizati pana la topirea acesteia in amestecul fierbinte.  Raciti bine si amestecati cu frisca batuta , usor.

Scoateti tortul de la rece, turnati mousse-ul de afine si-l bagati inapoi la frigider pentru 20-30 minute.

Mousse de ciocolata

Puneti gelatina la hidratat in 30ml apa rece.

Incalziti frisca lichida la foc mic, adaugati ciocolata rupta bucati si omogenizati. Opriti focul si adaugati gelatina. Amestecati pana se topeste , apoi rece turnati peste frisca si omogenizati usor.

Turnati amestecul peste mousse-ul de afine si dati din nou la rece.

Dupa 2-3 ore cu ajutorul unui cutit subtire desprindeti marginile tortului de inel .

Scoateti inelul si decorati dupa preferinta.

Pentru decorul din imagine aveti nevoie de aprox 400 ml frisca plus cateva linguri sirop de afine, dar puteti decora simplu, cu mai putina frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de caramel, afine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (58)
Retete similare

Desert tort cu jeleu de portocale

Postat de sufletista

Desert tort cu jeleu de portocale

Blat -albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de la lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Intr-un vas amestecam iaurtul cu uleiul, praful si...

Citeste continuarea

Tort "Andrei"

Postat de Creatsa

Tort "Andrei"

Separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol incapator mixeaza galbenusurile cu zaharul si vanilia apoi adauga treptat din apa fierbinte si mixeaza pana se topeste zaharul. Amesteca faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2013, 18:03
Ce tort fin si deosebit
Nevar -nevar , eu nu am sa reusesc asa ceva Nu-i bai ca servesc de la voi
la 20.05.2013, 18:05
mihaela))) nici io never ever nu o sa fac asa mancare buna ca tine) multumesc frumos
la 20.05.2013, 18:06
Una pentru tort si una pentru Mona si pentru tine o si o si mai multe
la 20.05.2013, 18:07
Super delicios! Dar o poză cu secțiune nu ne dai ? Nu de alta, dai prea mult de citit
la 20.05.2013, 18:14
ia sa citim si introducerea )

Vezi toate comentariile (58)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking