Tort cu crema de caramel

Postat de Elena_Daria in Torturi
2 Mar 2014 | 3657 vizualizari
Tort cu crema de caramel

Pentru blat m-am inspirat de la Gabriela(Cuisine), careia ii multumesc! Un blat minunat, intens si umed!

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g faina
  • 350 g zahar
  • 250 ml iaurt grecesc
  • 125 ml cafea
  • 125 ml ulei
  • 80 g cacao neagra
  • 2 oua mari
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Mousse de caramel:
  • 2 ciocolati Milka cu caramel (200 g)
  • 500 ml frisca lichida Meggle
  • Decor:
  • fondant
  • aschii de ciocolata
  • bomboane de capsuni
  • alune invelite in ciocolata
  • rulouri cu crema de ciocolata

Mod de preparare

Blat: 

Preincalzim cuptorul la 160ºC.

Ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul le cernem si le punem toate intr-un castron.

Amestecam cu un tel ca sa se amestece bine unele cu altele.

Ingredientele lichide plus ouale, le punem in alt vas, apoi le turnam peste cele uscate si mixam foarte bine pana la incorporare.

Tapetam o tava de tort cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie.

Introducem tava la cuptor si coacem aproximativ 35 – 40 de minute, pana trece testul scobitorii.

La fel procedam si cu cel de-al doilea blat.

Se scot usor din forme, dupa ce s-au racit.

ESTE OBLIGATORIU sa coacem 2 blaturi, nu unul deoarece se taie foarte greu !!!

Crema de caramel:

Patram 100 ml frisca lichida, iar restul o punem intr-un vas si o mixam foarte bine.

Topim ciocolata cu frisca lichida, la foc mic, apoi o lasam sa se racoreasca putin si o amestecam cu frisca batuta.

Dam crema de caramel la frigider peste noapte.

Asamblare:

Inainte de a ne apuca de asamblarea tortului, pastram o parte din crema pentru ornat.

Intr-o tava cu peretii detasabili punem primul blat de tort, turnam crema de caramel si acoperim cu cel de-al doilea blat.

Dam tortul la frigider pentru minim 2 ore, apoi il decoram.

Imbracam tortul intr-un strat subtire de crema apoi decoram marginea cu rulourile de ciocolata.

Deasupra presaram aschii de ciocolata, facem cateva moate de frisca, asezam o bombonica pe un mot, o aluna invelita in ciocolata pe altul si tot asa pana terminam.

Cum a fost tortul pentru aniversarea parintiilor, am facut din fondant o inimioara si 2 verighete...nu a fost cel mai aspectuos tort dar a avut un gust divin!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Retete similare

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana nu se mai simt cristalele si bezeaua este ferma. Intr-un bol amestecati...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile, uleiul si sana. Cerneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2014, 15:34
la 02.03.2014, 15:35
prima venita ,prima servita
la 02.03.2014, 15:36
Kuki, din pacate e doar o amintire! L-am pregatit in ianuarie, pentru aniversarea parintilor!
la 02.03.2014, 15:46
si eu care voiam sa vin la o feliuta! Arata super!
la 02.03.2014, 15:48
Minunat!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking