Desert tort cu crema caramel si zmeura

Postat de rocsi_1612 in Torturi
7 Mai 2021 | 729 vizualizari
Desert tort cu crema caramel si zmeura

"Retete pascale" Un tort simplu, la care nu am multe de zis, pentru ca, ar fi mai bine sa il incercati ca sa vedeti ce delicios poate fi! O crema caramel, jeleul de zmeura, bucati de alune, ce poate fi mai minunat? 

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 3 oua
    • 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar)
    • 40 ml ulei
    • 70 gr sana
    • 1 lingura cu varf cacao
    • 4 linguri faina
    • 50 gr alune macinate
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta rom
    Pentru crema caramel:
    • 150 ml smantana pentru frisca
    • 200 gr ciocolata caramella
    • 250 gr mascarpone
    • 3 linguri alune tocate
    • 100 gr zmeura
    • 1 lingurita amidon
    • 1 lingura indulcitor pulbere (sau 1 lingura zahar)
    In plus:
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 1-2 linguri indulcitor pudra (sau zahar pudra)
    • bilute folorate
    • flori naturale

Mod de preparare

Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile, uleiul si sana. Cerneti faina cu cacao si praful de copt. Le adaugati si pe aceastea, amestecati usor cu o paleta de silicon. La final incorporati alunele macinate si esenta de rom. Impartiti compozitia in 3 boluri, in mod egal. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt, o tava de 18 cm. Turnati prima parte din compozitie, o nivelati. Bagati in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 10 minute. La fel procedati si cu celelate doua foi de blat. Puteti coace si blatul intreg, apoi sa il taiati in 3 foi. Le lasati sa se raceaca.

Crema caramel: Puneti smantana intr-o craticioara, o transferati pe foc. Cand da in clocot, o dati deoparte. Adaugati ciocolata taiata bucati, amestecati pana este complet topita. O dati la rece 3-4 ore. Dupa acest timp, o scoateti de la rece, o mixati circa 2 minute. Adaugati mascarponele, mai mixati pana obtineti o crema spumoasa. Zmeura o puneti intr-o cratita cu indulcitorul. O lasati sa dea 2-3 clocote, apoi adaugati amidonul, pe care il dizolvati inainte in doua linguri de apa rece. Amestecati pana se ingroasa putin, apoi dati deoparte si il lasati sa se raceasca. Pe un platou asezati prima foaie de blat si un inel detasabil in jurul sau. Puneti jumatate din crema caramel, o nivelati. Jeleu de zmeura puneti cu o lingurita, din loc in loc, presarati alune tocate. Asezati a doua foaie, restul de crema, restul de jeleul si iar alune tocate. La final puneti ultima foaie de blat. Dati tortul la rece 3-4 ore sau peste noapte. Smantana rece o mixati cu indulcitorul pudra, pana devine spumoasa. Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul. Imbracati tortul in frisca, apoi il decorati. Eu am ales un decor simplu: cu flori naturale si niste bile colorate.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema caramel si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura

Postat de momo121

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura

Pentru blat:      Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!      Separam ouale, albusurile le batem...

Citeste continuarea

Desert tort cu zmeura si caramel

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu zmeura si caramel

Blat : Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat galbenusurile de albusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 5...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 07.05.2021, 19:58
O combinatie super !
la 07.05.2021, 20:51
la 07.05.2021, 21:26
Ce bunătate!
la 07.05.2021, 23:40
Foarte bun!
la 08.05.2021, 07:27

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking