Desert tort cu zmeura si caramel

Postat de Constelatialeu in Torturi
24 Dec 2017 | 3699 vizualizari
Desert tort cu zmeura si caramel

Acum zau ca n-am cautat daca tortul e reteta romaneasca ori ba, dar ma risc si-o inscriu la concurs ''reteta romaneasca''.....:)))

Ingrediente

  • Blat diametrul 28 cm
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 10 linguri nuca
  • 4 linguri faina
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • 200 ml sirop de visine ( sirop in care au fost conservata visine pentru prajituri)
  • Crema caramel
  • 250 g mascarpone
  • 1 cutie lapte condensat caramel DeLatte
  • 3 linguri frisca
  • Crema zmeura
  • 250 g mascarpone
  • 3-4 lingurite dulceata de zmeura
  • Frisca
  • 340 g smantana dulce ( are o consistenta groasa, necesita diluare)
  • 300 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • Decor
  • ciocolata si bombonele colorate

Mod de preparare

Blat : Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat galbenusurile de albusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 5 linguri de zahar si am mixat cca 5-6 min. Separat galbenusurile cu 5 linguri de zahar le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat cacao si am omogenizat. Am incorporat galbenusurile in albusuri cu miscari de jos in sus. Apoi am adaugat nuca macinata si faina, amestecand cu miscari lente, de jos in sus. Am turnat compozitia in forma de tort si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca, eu l-am facut cu o seara inainte.

 Sirop : Apa si zaharul le-am fiert, apoi am adaugat esenta de rom si am lasat sa se raceasca. Am adaugat siropul de visine in siropul racit.

Frisca : Intr-un castron am pus smantana dulce si frisca lichida si am mixat pana am obtinut o frisca ferma. Si smantana si frisca lichida trebuie sa fie reci de la frigider.

Crema caramel. Intr-un castron am pus mascarponele si laptele condensat carame, am omogenizat si la final am adaugat si 3 linguri de frisca.

Crema de zmeura : Intr-un castron am pus mascarponele si am adaugat dulceata de zmeura, am omogenizat.

Asamblare : Am taiat blatul in patru parti. Am asezat prima parte si am insiropat-o bine, am intins crema caramel, pe margine cu ajutorul unui posh am trasat un cerc de frisca, sa nu risc sa-mi curga crema caramel care e un pic mai moale, dar nu exagerat de moale. Am asezat a doua parte de blat, am insiropat-o si am intins crema de zmeura. Deasupra am asezat a treia parte de blat, am insiropat-o am trasat un cerc de frisca si am pus crema caramel, am oprit 3 linguri de caramel pe care le-am incorporat in frisca. Am asezat si ultima parte de blat am insiropata-o si am imbracat tortul in frisca amestecata cu crema caramel oprita. Pentru decor am folosit ciocolata alba pe care am topit-o si am colorat-o in verde ca sa pot forma un bradut, pe care l-am ornat cu bombonele colorate. Am format si niste stelute. Fiecare e liber sa orneze dupa propria imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu zmeura si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile, uleiul si sana. Cerneti...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura

Postat de momo121

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura

Pentru blat:      Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!      Separam ouale, albusurile le batem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2017, 19:02
Ce tortuleț fain ai făcut pentru Crăciun...!
la 24.12.2017, 19:11
O, brad frumos / O, brad frumos/ Cu cetina tot verde...
la 24.12.2017, 19:46
Frumos!
la 24.12.2017, 19:57
Ce frumos l-ai ornat!
la 24.12.2017, 20:12
Ce dragut!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking