Tort Toffifee

Postat de epurasha2bb in Torturi
21 Noi 2012 | 10974 vizualizari
Tort Toffifee

facut si mancat de ziua lui Iepurila pornind de la o reteta pe care am admirat-o si al care am salivat maxim , reteta Paulei http://www.bucataras.ro/galerie/triple-chocolate-toffifee-cheesecake-182635-37096.html#main

Ingrediente

  • Crusta
  • 350 gr biscuiti integrali
  • 150 gr unt
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri lapte condensat( eu am pus 2 cutiute din alea de cafea )
  • 1 lingurita esenta buna de rom;
  • Caramel
  • 200 gr zahar
  • 4 lg apa
  • 70 gr unt
  • 70 ml smantana grasa
  • 50 gr alune
  • 50 gr arahide;
  • glazura de Ciocolata
  • 1 plic glazura de ciocolata de la Dr Otker;
  • Crema alba
  • 1 cutie mare de frisca vegetala Meggle
  • 1 pliculet intaritor de frisca
  • 1 tableta de 100 g ciocolata alba buna
  • 1 lingura lapte condensat
  • 1 lingurita miere;
  • Decor
  • cateva linguri din crema alba se amesteca cu ciocolata neagra topita sau putina cacao pudra pastram si putina frisca alba pt. moate
  • bomboane Toffifee 1 cutie;

Mod de preparare

Crema alba se face asa: se toarna intr-un vas inalt nemetalic frisca vegetala si se bate bine de tot, apoi se adauga intaritorul de frisca si se mai bate putin, apoi se adauga laptele condesat, ciocolata alba topita la microunde ca sa nu devina galbena cum se face la bain marie, apoi mierea si amestecam bine. Dam la rece pana la momentul folosirii.

Blatul de biscuiti si unt :Punem biscuitii in robot si-i macinam fin. Rasturnam biscuitii maruntiti intr-un bol mai mare, adaugam zaharul, cacaoa si amestecam cu o lingura pentru o distribuire uniforma a ingredientelor. Untul topit il amestecam cu o lingurita de esenta de rom si adaugam peste biscuiti si omogenizam.Tapetam fundul unei tavi rotunde cu inel detasabil pe margine cu folie alimentara sau cu aluminiu. Punem compozitia de biscuti, o distribuim uniform pe fundul tavii. Presam bine biscuitii , apoi o dam la rece pentru 10 minute in congelator.

Caramelul cu alune: Punem intr-o tigaie teflonata zaharul si cele 4 linguri de apa, lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba si amestecam de cateva ori cu lingura de lemn.Cand incepe sa fiarba dam focul o idee mai mare, punem lingura de lemn deoparte pentru ca in faza aceasta nu mai avem nevoie de ea, si-l lasam pe foc pana cand vedem ca-si schimba culoarea. Cand devine auriu-aramiu (dar nu foarte) il luam de pe foc si adaugam smantana si amestecam energic ca sa nu se intareasca caramelul. Untul il taiem cubulete si-l punem in caramel, iar la final adaugam si arahidele si alunele de padure putin maruntite - dar putin de tot. Lasam deoparte caramelul la racorit.

Dupa 10 minute scoatem tava din congelator si turnam caramelul peste stratul de biscuiti. Dam din nou la rece, la frigider.Apoi trebuia sa pun stratul de ciocolata dar eu am uitat si am pus un strat de crema alba , apoi iar am dat la frigider sa se intareasca putin, apoi am topit glazura de ciocolata negra si am turnat-o peste stratul de crema alba, iar dam la rece, apoi scoatem si adaugam si restul de crema alba.Apoi ornam cu stratul de crema maronie din frisca cu cacao si facem pe margine moate de frisca alba in care asezam cate o bomboana toffifee.

Gata ! Dam la rece si apoi inainte de servie scoatem inelul detasabil de pe margine, dezlipim usor folia alimnetara de pe margini si o tragem de sub tort cu grija, taiem  felii si servim /papam !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Toffifee" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Retete similare

Desert tort cu crema duo de ciocolata, visine si alune pralinate

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema duo de ciocolata, visine si alune pralinate

Crema de ciocolata neagra: Rupem ciocolata, o punem intr-o cratita mai groasa, turnam frisca lichida peste. Punem cratita pe foc, focul sa nu fie prea mare. Amestecam continuu, pana...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolata

Postat de gaby_d

Tort cu ciocolata

Mod de preparare tort cu ciocolata. Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul, mixand pana la diluarea completa. Galbenusurile freaca-le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2012, 11:26
la 21.11.2012, 11:34
la 21.11.2012, 11:41
la 21.11.2012, 11:42
deliciosssssss
la 21.11.2012, 11:48
La multi ani pentru Iepurila
super tort
si mie mi-a ramas intiparit pe retina tortul Paulei

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking