Tort cu crema de lapte

Postat de pusikmea in Torturi
8 Mai 2012 | 4950 vizualizari
Tort cu crema de lapte

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de faina
  • 3 lingur cacao
  • un praf de sare
  • Pentru crema de lapte:
  • 1,5 l lapte
  • 150 g ciocolata alba
  • 130 g amidon
  • 6 linguri zahar
  • 1 pachet unt - 200 g
  • 100 g zahar pudra
  • pastaie de vanilie - sau esenta de vanilie
  • pentru sirop:
  • 1/2 cana lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 1 capucino caramel
  • Pentru glazura neagra:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 3-4 linguri de lapte
  • Pentru glazura alba:
  • 50 g ciocolata alba
  • Pentru frunze:
  • 50 g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolata alba
  • frunze verzi

Mod de preparare

Inainte de a ne apuca de blat topim ciocolata pentru frunze, dupa care spalam bine frunzele, le stergem cu un servetel, iar cu ajutorul unei pensule ungem partea cu nervurile mai pronuntate ( adica pe dosul frunzei ) cu un strat de ciocolata si le dam la frigider pana se intareste ciocolata, dupa care mai aplicam un strat de ciocolata topita ( daca s-a intarit ciocolata o puneti putin pe foc sau la microunde si se inmoaie fara probleme), dam din nou la frigider, cel mai bine ar fi sa facem aceasta treaba cu o seara inainte, pentru a se putea intari foarte bine ciocolata.

Cand ciocolata este intarita desfacem usor frunza, astfel ramanad stratul de ciocolata care a luat forma frunzelor.

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie, apoi galbenusurile unul cate unul, faina si omogenizam compozitia. Turnam compozitia intr-o forma dreptunghiulara de 20/30 cm si coacem la foc mic pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a racit il taiem in 2.

Pregatim crema:

Desfacem amidonul cu un pahar de lapte rece, iar restul de lapte il punem la fiert impreuna cu zaharul, ciocolata rupta bucatele si vanilia, cand a inceput sa fiarba turnam amidonul in fir subtire si amestecam continuu ca sa nu se prinda, trebuie sa iasa ca o budinca, luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Untul moale ( la temperatura camerei) il mixam cu zaharul pudra.

Dupa ce s-a racit crema de lapte opunem peste unt si mixam pana se omogenizeaza, dam la rece cateva minute.

Pregatim siropul:

Caramelizam zaharul, peste care punem laptele si capucino, lasam sa se raceasca.

Insiropam primul blat, punem crema, urmatorul blat insiropat si iar crema.

Pregatim glazura neagra:

Punem toate ingredientele la foc mic, amestecand continuu, pentru a nu se prinde, pana cand se topeste ciocolata si se omogenizeaza bine. Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca usor.

Intindem glazura peste ultimul strat de crema.

Imediat topim si ciocolata alba, dupa care cu o punga facem liniute drepte, pe toata suprafata tortului, dupa care cu un cutit trasam alte liniute in sens opus celor albe, astfel formandu-se acoladele :)

Ornam cu frunzele de ciocolata si frunze de menta proaspata.

Dam la frigider cel putin 2-3 ore.

Se taie cu un cutit dat prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Reteta de tort Lamaita

Postat de RODIMUR

Reteta de tort Lamaita

Iata cum se prepara Reteta de tort Lamaita Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când compoziția începe...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 08.05.2012, 15:12
ce frumos e
la 08.05.2012, 15:12
frumos
la 08.05.2012, 15:24
superbbbbb
la 08.05.2012, 15:30
ce bunaciune ai facut Dana
la 08.05.2012, 15:33

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking