Tort de Craciun II

Postat de susu in Torturi
16 Ian 2013 | 5384 vizualizari
Tort de Craciun II

Anul acesta a fost unul foarte incarcat pentru mine. Acest tort minunat l-am facut de Craciun cand am petrecut cu finutul meu de 4 luni si aproape 10 zile pe care l-am botezat pe 29. Toti cand vad monstrii astia de torturi se sperie dar n-au mai ramas decat 3 felii, au vrut si la pachet ceea ce m-a bucurat

Ingrediente

  • 1 compot piersici
  • 1 compot ananas
  • 1 plic crema dr oetker cu trufe si rom
  • 700 ml frisca lichida,200 pt glazura si 500 cremele
  • 200 gr ciocolata amaruie 70% cacao pt ganache
  • 2 linguri de cognac pt ganache
  • 2 ciocolate milka cu cafea
  • 1 cioco caramel
  • 2 cioco capsuni
  • 1 cioco visine
  • am adaugat la hidratarea stafidelor si putina esenta de cafea
  • pe langa rom si cognac am pus o mana stafide la blatul negru si una la cel alb
  • Blat alb:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 10 linguri de apa fiarta
  • 1 praf de copt
  • Un praf de sare
  • Zeama de lamaie
  • Coaja de portocale si lamaie
  • Esenta de vanilie
  • Zeama de la un compot de caise (compotul de caise sau ananas e cel mai potrivit pentru insiropat blatul)
  • Blat de ciocolata:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr unt
  • 5 oua la temperatura camerei
  • Un praf de sare
  • 100 gr nuca
  • 100 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita praf de cafea
  • 1 lingura de stafide
  • 1 lingura rom
  • 2 linguri cognac
  • 100 gr zahar
  • Zeama de lamaie
  • Un praf de cardamom, 1 varf cutit

Mod de preparare

Blat alb:

Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca o alifie. Galbensusurile se presara cu sare, esenta si coaja de citrice. Separat se amesteca faina cu praful de copt dupa care se cerne si se adauga treptat in amestecul de galbenusuri. Daca aluatul este greu de lucrat puteti adauga cate o lingura doua de albus alternand cu faina si amestecand de jos in sus. Vasul in care se bat albusele trebuie sa fie foarte curat si se vor unge peretii cu jumatate de lamaie pentru a se curata orice urma de grasime. Albusurile se scot de seara de la frigider. Separati albusurile de galbenusuri cu ajutorul palmelor, asa sigur nu se va strecura galbenus. Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie, la inceput la o viteza mai mica pentru catevaminute dupa care marim viteza. Aluatul va fi de consistenta celui de cozonac, foarte pufos si aerat. Se unge si se tapeteaza o forma de tort si se pune compozitia la foc potrivit pentru 40-60 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand e gata il lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa pentru a nu se lasa blatul. Se taie apoi blatul racit in trei

Blat negru:

O parte din nucile putin prajite la cuptor se macina mai fin si o parte se lasa mai mari. Nucile ar trebui curatae de coaja aceea amaruie. Stafidele se hidrateaza o ora in cognac si rom. Galbenusurile se freaca cu zaharul treptat. Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie la fel ca la blatul alb .Ciocolata se topeste 1 minut la microunde dupa care se scoate, se mesteca in ea si se mai baga ½ minut. Untul la temperatura camerei se mixeaza dupa care se adauga la galbenusurile batute. La aceasta compozitie se adauga ciocolata topita. Faina se cerne de doua ori impreuna cu praful de copt. In compozitia de galbenusuri se pune cafeaua, nucile, stafidele cu tot cu cognac si se adauga treptat cate o lingura de faina si una de albus si se incorporeaza rapid de jos in sus. Se pune compozitia intr-o forma de blat tapetata si se da la cuptor vreo 40-60 de minute. In mijloc s-ar putea sa fie moale datorita ciocolatei dar daca pe margini e facuta inseamna ca e gata, faceti testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca un pic la cuptor cu usa intredeschisa pentru a nu se lasa blatul. Se taie in trei.

Cremele cu ciocolata: aceeasi cantitate de frisca cu cea de ciocolata se pun pe foc pana se topeste ciocolata. Cand s-a racit se baga la rece pana a doua zi cand se mixeaza

Montare blat incepand de jos in sus:

1) blat alb insiropat cu suc de piersici/crema coffe pleasure de la milka
2) blat negru neinsiropat/crema de visine de la milka
3) blat alb insiropat cu suc de piersici/crema de capsuni de la milka/o ciocolata de capsuni taiata cubulete mici si pusa pe crema
4) blat negru neinsiropat/crema de caramel de la milka
5) blat alb insiropat cu suc de ananas/crema coffe milka
6) blat negru/1/2 din cantitatea de crema la plic dr oetker cu tfufe si rom, cu restul se imbraca tot tortul
7) blat alb insiropat cu suc ananas/crema ganache din doua ciocolate amarui kandia cu 2 lg de cognac

Panza am facut-o cu 1/2 ciocolata alba si a iesit cam subtire, data viitoare de pus 100 gr cioco alba.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Craciun II" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Retete similare

Reteta de tort Caciula lui Mos Craciun

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Caciula lui Mos Craciun

Iata cum se prepara Reteta de tort Caciula lui Mos Craciun Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Desert trunchi de copac

Postat de katty

Desert trunchi de copac

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei  cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2013, 13:36
Sectiunea este minunata
la 16.01.2013, 13:41
super tort
sa-ti traiasca finutul
la 16.01.2013, 13:42
Multumesc Diaconta
la 16.01.2013, 14:03
sa iti traisaca finutul superb tortul
la 16.01.2013, 14:55
superb tortul

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking