Ingrediente
- Pentru blat
- jumatate pahar cacao
- 180 ml apa clocotita
- 6 oua
- 300 g zahar
- 120 ml ulei
- 280 g faina
- 1 plic praf de copt
- Crema:
- 360 g ciocolata alba
- 500 ml frisca lichida
- 10 g gelatina
- migdale
- ananas
Mod de preparare
Apa clocotita se adauga la cacao si se amesteca pana se dizolva. Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar. Galbenusurile se bat si ele spuma cu 150 g zahar, se adauga putin cate putin uleiul ca sa se incorporeze complet, apoi cacao, ultima faina amestecata cu praful de copt. Aceasta compozitie se adauga la albusurile batute spuma, amestecand cu miscari de sus in jos. Se pune aluatul in forma de copt la cuptor la 180 de grade aprox. 40 de minute. Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se taie in trei parti egale.
Pentru crema am topit ciocolata in frisca lichida. Am pus si gelatina topita pe baie de aburi. Apoi ciocolata o las sa se raceasca eventual la frigider. Dupa ce s-a racit ea se intareste si o mixez ca sa se faca o crema pufoasa. Jumatate din cantitatea de ciocolata o amestec cu migdalele macinate si cu f putina esenta de migdale, cealalta jumatate cu ananas maruntit. Blatul il insiropez putin, apoi pun crema.
Deasupra am turnat o glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|