Prajitura Fulg de nea

Postat de licurici_lra in Prajituri
20 Dec 2016 | 10692 vizualizari
Prajitura Fulg de nea

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 5 galbenusuri
    • 10 linguri cu apa
    • 100 g zahar
    • 1 pliculet zahar vanillinat
    • 200 g faina
    • 1 pliculet praf de copt
  • Pentru crema:
    • 250 g margarina Rama
    • 350 ml lapte
    • 100 g nuca de cocos
    • 50 g zahar pudra cu vanilie
    • 2 linguri amidon alimentar
    • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
    • 5 albusuri
    • 150 g zahar
  • Pentru ornat:
    • nuca de cocos

Mod de preparare

Pentru blat, se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri.

Se toarna intr-o tava (30x30) tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptorul preincalzit 15-20 min sau se incearca cu scobitoarea.

Pentru crema, laptele se amesteca cu nuca de cocos, zaharul pudra, esenta de vanilie si amidonul.

Se fierbe cateva minute, pana se ingroasa, amestecand continuu, apoi se lasa la racit.

Margarina se mixeaza pana se face cremoasa, apoi se adauga compozitia de cocos (racita), putin cate putin, amestecandu-se bine.

Pentru glazura, albusurile se mixeaza cu zaharul pe baie de aburi, pana se intaresc, apoi se lasa la racit.

Pentru asamblare: se pune blatul, apoi crema de cocos, glazura, iar la sfarsit, se presara nuca de cocos din belsug.

Prajitura se lasa la frigider cateva ore sau peste noapte apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fulg de nea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Fulg de Nea

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fulg de Nea

Blatul: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa si tot zaharul este dizolvat. Se adauga apa rece apoi faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fulg de nea

Postat de eumimi

Desert prajitura Fulg de nea

Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam nuca de cocos, faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2016, 19:03
Imi place!
la 20.12.2016, 19:04
Deci poa' să ningă cu aşa ceva, că nu mă supăr.
la 20.12.2016, 19:14
Ce prajitura delicioasa ne-ai adus!
la 20.12.2016, 19:32
bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
la 20.12.2016, 19:56
Imi place

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking