Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate

Postat de katty in Dulciuri
7 Iul 2017 | 3576 vizualizari
Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 baton de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita amidon
  • 100 ml frisca
  • un borcan gem de capsuni
  • 50 gr coacaze deshidratate
  • 70 gr caise deshidratate
  • Ptr sosul de ciocolata:
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura zahar
  • frunze de menta pentru decor

Mod de preparare

 Facem mai intai, inghetata de vanilie.

Punem la fiert, laptele cu batonul de vanilie, apoi il dam deoparte si il acoperim. Il lasam pana devine caldut, apoi dizolvam in el amidonul. Punem galbenusurile intr-o craticioara cu fund dublu si le frecam cu un praf de sare si zaharul pana isi dubleza volumul si se albesc. Adaugam laptele caldut, amestecand mereu.

Punem craticioara pe foc foarte mic si amestecam pana crema se ingroasa, fara a fierbe. Dam jos craticioara, o punem cu baza in apa rece si amestecam pana compozitia se raceste. 

Batem frisca si o incorporam in compozitie. Turnam compozitia intr-o forma si o dam la congelator. Amestecam din cand in  cand,  in ea, pentru a nu se forma ace de gheata.                                                                                                                                         

Taiem caisele cubulete. Dupa 2 ore, scoatem inghetata si o amestecam cu fructele deshidratate. Intr-o forma, asezam folie de plastic, jumatate din inghetata, intindem gemul de capsuni, apoi, punem restul de inghetata.

Dam forma la congelator pentru inca 1-2 ore. 
Pentru sosul de ciocolata, dizolvam amidonul in laptele rece, intr-un vas cu fundul dublu. Punem si ciocolata cubulete, zaharul  si asezam vasul pe foc mic. Amestecam pana sosul se ingroasa, fara a fierbe. Il lasam sa se raceasca.                                                              Scoatem inghetata de la congelator, o punem pe platoul de servit, o stropim cu sos de ciocolata si o ornam cu frunze de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert la pahar

Postat de mirela0911

Desert la pahar

Mai intai, se prepara crema de vanilie. Intr-o craticioara, se amesteca oul cu Green Sugar, amidonul, apoi laptele. Se omogenizeaza bine si se pune pe foc mic sau pe baie de aburi, amestecand...

Citeste continuarea

Mini chec cu cacao si nuca

Postat de Constelatialeu

Mini chec cu cacao si nuca

Albusurile cu un praf de sare le batem bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare, adaugam si zeama de lamaie. Galbenusurile le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2017, 08:55
Prima sosită,prima servită!
la 07.07.2017, 09:10
placee
la 07.07.2017, 10:20
la 07.07.2017, 11:08
Waw! Super rețetă!
la 07.07.2017, 11:47
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking