Ingrediente
- 3 gălbenușuri
- 300 ml lapte
- 300 ml frișcă lichidă
- 150 g zahăr
- esență vanilie
Mod de preparare
Mixăm gălbenușurile cu zahărul până când acestea își dublează volumul, iar culoarea lor se deschide. Peste amestecul de gălbenușuri, turnam laptele călduț în fir subțire. Punem amestecul pe foc și amestecăm continuu, până când începe să se îngroașe.
Durează în jur de 10 minute până când crema va fi gata. Pentru a fi sigure că amestecul este gata, amestecăm o lingură în cremă 1 minut, apoi trasăm cu degetul o linie pe dosul lingurii. Dacă crema ramasă pe margini nu se unește, atunci este gata (ouf cum am explicat din nou haha:)). Urmăriți poza de mai jos dacă nu ați înțeles).
Lăsăm crema la răcit. Adaugam esenta de vanilie.
Separat, mixăm frișca până când obținem o spumă. Atenție însă să nu o mixați prea mult, se va întări prea tare!
Cu ajutorul unei spatule, amestecăm crema de gălbenușuri răcită împreună cu frișca. Îmbrăcăm tava cu folie alimentară și turnăm crema pentru înghețată. Punem crema la congelator peste noapte.
A doua zi, savurăm cu drag înghețata cu vanilie, însă nu uitați să păstrați și pentru rețeta de Joi. O zi frumoasă vă doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de vanilie- reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|