Desert inghetata de vanilie si de ciocolata cu rom si stafide

Postat de ancutsa in Dulciuri
19 Iul 2017 | 1850 vizualizari
Desert inghetata de vanilie si de ciocolata cu rom si stafide

Inghetata de vanilie si de ciocolata cu rom si stafide

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 1 varf de lingurita sare
  • 300 ml lapte
  • o pastaie de vanilie
  • ciocolata neagra 50 g pentru topit si 50 g pentru ras
  • 300 ml frisca lichida
  • stafide, fulgi de ciocolata, esenta de rom

Mod de preparare

  

Intr-o craticioara, se bat cu un tel, galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, se toarna in fir subtire laptele fierbinte, batand ca sa devina spumoasa.  Se pune craticioara pe baie de aburi, se adauga semintele de vanilie impreuna cu pastaia in crema acum, ori le puteti pune in lapte, la inceput, cand il incalziti. Se fierbe pana incepe sa se ingroase (acum puteti scoate pastaia), o sa arate mai consistenta.

 Se da crema de oua de pe foc si se lasa la racit, apoi se toarna peste ea treptat, frisca batuta inainte, omogenizand.

 Se separa compozitia in doua vase, combinand cu aromele preferate. Eu am pastrat un vas cu vanilie, iar in celalalt am pus ciocolata neagra topita si doar un pic racita, ciocolata neagra rasa, o lingurita esenta de rom si stafide.

 Cremele obtinute se toarna direct in casolete pentru inghetata sau in aparatul de facut inghetata pentru a le mixa si raci inca 30 de minute.

 Se lasa la congelator si, cand este gata, se serveste cu napolitana si decorata cu stafide si ciocolata rasa. 

Timpul practic de pregatire este de aprox 2 ore si jumatate.

Pofta Buna!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/inghetata-de-vanilie-si-de-ciocolata-cu.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de vanilie si de ciocolata cu rom si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friganele cu sirop de artar, coaja de portocala si zahar brun

Postat de RuxyRux

Friganele cu sirop de artar, coaja de portocala si zahar brun

Ouale se mixeaza cu un tel cu siropul de artar.  Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu vanilia si coaja de portocala. Fiecare felie de toast alb se inmoaie in compozitie si se...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu rahat si ciocolata

Postat de ctlina

Desert cozonac cu rahat si ciocolata

Incalziti usor laptele si dizolvati zaharul si vanilia. Puneti coaja rasa de portocale. Lasati sa se racoreasca – sa fie caldut, nu fierbinte! Topiti untul la microunde si adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2017, 15:36
buna inghetata ta
la 19.07.2017, 15:50
la 19.07.2017, 15:57
Bună ar fi o porție!
la 19.07.2017, 15:59
Dacă e cu ciocolată îmi place foarte mult!
la 19.07.2017, 17:14
Va multumesc mult!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking