Desert invartita (Melc) cu mere

Postat de momo121 in Dulciuri
11 Noi 2021 | 2031 vizualizari
Desert invartita (Melc) cu mere

O placinta minunata, cu arome de toamna si perfecta langa un ceai fierbinte!

Ingrediente

  • Pentru alaut:500g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200-250ml lapte (in functie de faina)
  • 80-100g zahar
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50g unt/margarina
  • Pentru umplutura:
  • 1 borcan piure de mere
  • scortisoara (optional)
  • Pentru uns:
  • eu am uns cu ulei dar puteti unge cu:
  • un galbenus de ou
  • 2 linguri lapte si 1 de zahar

Mod de preparare

    •  

    • Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut si o turnam peste faina cernuta cu un praf de sare si dam deoparte 10 minute, timp in care drojdia se activeaza.
      Laptele ramas il incalzim impreuna cu zaharul, untul si vanilia pana se topesc cele 2 ingrediente.
          In bolul cu faina si drojdia am turnat laptele dulce, atentie...sa nu fie fierbinte, oul si incepem sa framantam bine pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. ( ne mai folosim de faina daca mai este nevoie).
      Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
      Dupa ce aluatul a crescut, il intindem foarte bine cu sucitorul si punem piureul de mere pe toata suprafata foii, presaram scortisoara si rulam usor. Ii dam forma unui melc, il ungem cu putin ulei si-l dam la cuptor la 180°C pentru 30-35 minute. Lasam sa se raceasca complet, apoi il pudram cu zahar pudra! Pofta buna!  
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert invartita (Melc) cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu prune

Postat de Irina

Tarta cu prune

Am separat galbenusurile de albusuri, dupa care am mixat galbenusurile cu zaharul. Am adaugat untul si am mixat in continuare, pana zaharul s-a topit.  Albusurile le-am batut spuma si...

Citeste continuarea

Cozonac cu rahat si nuca

Postat de Creatsa

Cozonac cu rahat si nuca

Intr-un vas mare punem 50 g faina apoi adaugam laptele oparit si omogenizam bine compozitia sa nu ramana cocoloase. Drojdia proaspata o amestecam cu 2 lingurite de zahar pana se lichefiaza....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2021, 15:12
la 11.11.2021, 16:14
Și eu voiam să fac așa ceva, zilele trecute...
la 11.11.2021, 16:29
la 11.11.2021, 16:53
la 11.11.2021, 17:22
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking