Desert invartita moldoveneasca de post, cu mere si stafide

Postat de RODIMUR in Dulciuri
5 Dec 2020 | 5516 vizualizari

N-am mai făcut de câtva timp o învârtită, așa că în urmă cu câteva zile m-am decis să fac una, umplută cu mere și stafide. Am făcut un aluat de post, aromatizat bine cu o portocală (coajă răzuită și zeamă), iar umplutura a contribuit și ea mult la desăvârșirea gustului acestei plăcinte, specific moldovenească. Un motiv important pentru alegerea acestui desert este și economia de timp: se umple și se rulează o singură foaie mare de aluat, ceea ce durează mult mai puțin decât modelarea plăcințelelor obișnuite. Din ingredientele de mai jos am făcut o singură învârtită.

Inapoi la reteta

Comentarii (26)

la 06.12.2020, 18:36
o bunatate de placinta!
la 07.12.2020, 19:01
Ce bunatate ai pregatit aici! Mmmm!
la 07.12.2020, 19:13
Îți mulțumesc frumos, Daniela!
la 07.12.2020, 19:14
Mulțumesc frumos, Rocsi!
la 08.12.2020, 00:18
foarte delicioasa!
la 08.12.2020, 07:25
O minunatie de post...!
la 08.12.2020, 07:46
Mulțumesc frumos, Sidy!
la 09.12.2020, 20:35
Foarte buna!
la 09.12.2020, 21:02
Mulțumesc frumos, Cristinuța! Este și ușor de făcut...
la 11.12.2020, 08:03
Mulțumesc frumos, Găbytza!
la 11.12.2020, 08:03
Vă mulțumesc frumos, doamna Aurelia!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking