Ingrediente
- 400 ml suc proaspat stors de portocale
- coaja de la doua portocale BIO
- 50 gr. amidon
- 100 gr. zahar( daca va plac mai acrisoare puneti jumatate din cantitate)
- un pliculet de zahar vanilat
- unt pentru uns cescutele
Sosul de ciocolata:
- 1/2 pahar de frisca lichida indulcita
- 1 ciocolata 70% sau 75% cu portocale
- vanilie
Mod de preparare
Intr-un vas se amesteca amidonul cu zaharul si vanilia, apoi se toarna usor sucul, coaja razuita, si se amesteca cu un tel pana ce se omogenizeaza, se pune la foc mic pana ce incepe sa se ingroase, se amesteca continuu, se fierbe un minut.
Se ung cu unt sase cescute de cafea( mici) si se toarna in fiecare compozitia. Cescutele se pun la racit in frigider. Cand compozitia s-a racit, se rastoarna jeleul pe un platou desprinzand usor de pe marginea cescutei.
Intre timp se prepara sosul, se pune frisca intr-un ibric larg si se incalzeste usor, se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza, se adauga vanilia, apoi se raceste complet.
Se toarna sosul peste jeleuri apoi se pun la frigider sa se intareasca ciocolata.
Se pastreaza la rece.
Daca doriti sa le puneti frisca, nu ezitati, sunt o bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert jeleuri de portocale in ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
|