Desert Kadayf

Postat de Bunica in Dulciuri
22 Ian 2021 | 2328 vizualizari
Desert Kadayf

Eheeeeeeeeeeee,ma gandeam de ceva timp la acest desert!Asa ca,am gasit blatul de Kadayf si n-am stat pe ganduri,l-am cumparat! Este un desrt usor si destul de lesne de preparat.Ca orice gospodina, l-am adaptat dupa gustul meu.Nu am facut sirop de zahar cu rom .Eu am pus sirop din compotul de visine.Cred ca si voua vi se intampla sa nu respectati reteta,ci s-o adaptati pe gustul vostru!

Ingrediente

  • un blat de Kadayf
  • 400 ml. frisca cu 30 %grasime
  • sirop din compotul de visine
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri esenta de vanilie

Mod de preparare

Se desface folia de deasupra blatului, se mai portioneaza cu ajutorul unui cutit pentru a patrunde siropul. Blatul Kadayfului trebuie sa fie bine insiropat.

Cat asteptam sa patrunda siropul, ne ocupam de frisca.

Intr-un vas de mixer se pune frisca. Cu ajutorul mixerului se bate frisca. Cand incepe sa se ingroase, pune zaharul si vanilia.

Frisca batuta pana sta pe teluri se pune intr-un poch sau o punga de plastic careia ii taiem un colt, si punem frisca peste blat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Kadayf" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Foietaj cu ciocolata amaruie

Postat de Valclaudia

Foietaj cu ciocolata amaruie

Aluatul foietaj se dezgheata complet. Se scoate din folia in care este impachetat, se intinde pe masa de lucru, se taie cu ajutorul unui pinten in 30 patratele. Preincalzim cuptorul la 200...

Citeste continuarea

Poale-n brau - reteta traditionala de placinte moldovenesti

Postat de RODIMUR

Poale-n brau - reteta traditionala de placinte moldovenesti

Cum se face Poale-n brau - reteta traditionala de placinte moldovenesti Se face un aluat potrivit de moale din făină, drojdie, zahăr, cele două gălbenușuri, vanilie și laptele cald....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2021, 15:52
la 22.01.2021, 15:58
un desert super bun!
la 22.01.2021, 16:01
N-am mâncat și nici n-am făcut o așa delicatesă turcească, despre care am citit în cărți. Dar aș face, dacă aș afla unde pot găsi un asemenea blat...!
la 22.01.2021, 16:01
Buni , ne ispitesti !!! Eu iau romul cu mine ca-mi place !!!
la 22.01.2021, 16:12
Simplu, dulce si bun!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking