Desert Kurtos Kalacs la tava

Postat de madi_marin in Dulciuri
26 Sep 2021 | 6743 vizualizari
Desert Kurtos Kalacs la tava

Rețetă preluată de pe site-ul ,,savoriurbane.com,,.

Ingrediente

  • 550 g făină
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 250 ml lapte
  • 75 g zahăr
  • 2 ouă
  • 30 ml ulei
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare

Decor:

  • 150 g zahăr
  • 50 ml apă
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • nucă măcinată cu scorțișoară și zahăr pudră vanilat

Mod de preparare

Într-un castron se freacă drojdia cu zahărul, apoi se adaugă laptele călduț, se amestecă , apoi se presară deasupra o linguriță de făină cernută din cantitatea măsurată . Se lasă la odihnit 10 minute.

Făina se pune în vasul robotului , se presară sarea, apoi se pun ouăle bătute, uleiul, aromele și sarea, apoi la urmă amestecul preparat anterior .

Se frământă timp de 5 minute. Dacă aluatul este prea moale, se mai adaugă un pic de făină (cum a fost cazul meu – am mai adăugat cam 25 g) .

Se pune la crescut într-un castron uns cu ulei și apoi acoperit cu o folie de plastic cam 1 oră.

Se fixează cuptorul la 170 grade, căldură sus/jos și ventilație .

Aluatul crescut se întinde pe blatul ușor înfăinat, apoi se taie fâșii groase de un deget cu tăietorul de pizza.

Fâșiile se rulează și se pun în tavă șerpuit , una în continuarea celeilalte .

La sfârșit se tasează ușor cu palmele, ca să se lipească între ele.

Se pune tava la cuptor pentru 20 de minute.

Între timp se prepară caramelul din apă, zahăr și zeamă de lămâie .

Se lasă vasul la foc mic să se caramelizeze totul. Nu se amestecă, doar se răsucește vasul cu mâna din când în când.

Cozonacul copt se unge cu caramel și se dă din nou la cuptor pentru încă 8 minute, după care e gata .

Se scoate și se presară cald cu amestecul de nucă.

Este foarte bun și pufos!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Kurtos Kalacs la tava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura de post cu suc de rosii

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura de post cu suc de rosii

Foile: Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii. Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il adaugam si pe acesta. Punem esenta de vanilie, zaharul vanilat, apoi...

Citeste continuarea

Fursecuri Milano cu ciocolata

Postat de RuxyRux

Fursecuri Milano cu ciocolata

Untul moale se mixeaza  2 minute, apoi se adauga zaharul pudra, vanilia si se mixeaza pana devine totul o crema( sa nu va speriati ca la inceput  se va face firmituri). Se adauga usor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2021, 19:54
la 26.09.2021, 19:54
Grozav kurtos si o varianta faina la tava!
la 26.09.2021, 20:17
la 26.09.2021, 20:49
Delicios!
la 26.09.2021, 21:02
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking