Desert la pahar

Postat de mirela0911 in Dulciuri
5 Mai 2017 | 4219 vizualizari
Desert la pahar

Pentru ca mi-am achizitionat din camara niste cupe superbe, a trebuit sa le si fac "rodajul". Sunt excelente pentru deserturi rapide si delicioase, iar desertul de azi este mai mult decat minunat, pe langa faptul ca se face usor si nu dureaza mult.

Ingrediente

  • 1 ou
  • 2 lg Green Sugar
  • 1 lg amidon
  • 250 ml lapte
  • esenta vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 lg smantana
  • piscoturi
  • 100 ml apa
  • 1 lg Green Sugar
  • 1 lg lichior Amaretto
  • afine
  • ciocolata pentru ras

Mod de preparare

Mai intai, se prepara crema de vanilie. Intr-o craticioara, se amesteca oul cu Green Sugar, amidonul, apoi laptele. Se omogenizeaza bine si se pune pe foc mic sau pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. La final, se adauga esenta de vanilie. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu mascarpone.
Frisca impreuna cu smantana se mixeaza pana se intareste.
Se pregatese un sirop din apa, green sugar si amaretto.
Se iau 4 cupe, se rup piscoturile in bucati mici, se insiropeaza si se asaza pe fundul cupelor. Se spriteaza cu un posh, alternativ, crema de vanilie si frisca. Se adauga cateva afine, se pun din nou piscoturi insiropate, iar deasupra crema si frisca. Se implanteaza jumatate de piscot intr-o parte a cupei, se orneaza cu afine, eventual putin sirop de afine si ciocolata razuita. Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

Postat de Bucataras

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

Cum se prepară Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar:     Mărunțește biscuiții, apoi toarnă peste ei untul topit și amestecă...

Citeste continuarea

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

Postat de Bucataras

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

Cum se prepara Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios: Începeți prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixati gălbenușurile cu zahăr pudră, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2017, 19:34
Uuuu, servesc si eu o portie!
la 05.05.2017, 19:39
Mmmm ce bun
la 05.05.2017, 20:07
Delicios!
la 05.05.2017, 20:12
la 05.05.2017, 20:53

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking