Desert la pahar cu cocos si mango

Postat de katty in Dulciuri
12 Dec 2021 | 2817 vizualizari
Desert la pahar cu cocos si mango

Dintr-o portie de lapte de cocos facut in casa am pregatit un desert usor la pahar .

Ingrediente

  • Blat:
    • 4 oua
    • 3 linguri zahar brut
    • un praf de sare
    • 2 linguri faina de cocos
    • 30 gr faina
    Crema:
    • 1 plic praf de budinca premium de vanilie
    • un praf de sare
    • 450 ml lapte cocos
    • 2 linguri zahar brun
    • 1 compot mango
    • 1 lingura cocos pentru decor

Mod de preparare

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si zaharul este topit. Adaugam faina alba si faina de cocos si amestecam usor cu o spatula. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade pana se rumeneste usor. Scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem cubulete.   Pentru crema punem praful de budinca impreuna cu sarea si zaharul intr-o craticioara. Incepem sa turnam laptele rece si amestecam constant pana turnam tot laptele. Punem craticioara la foc si amestecam continuu pana crema se ingroase. Acoperim craticioara cu o folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Scurgem compotul de mango. Taiem fructele cubulete. Montam desertul in cupe de inghetata sau pahare alternand straturi de blat insiropate cu zeama de la compot, crema si fructe.Deasupra presaram putina nuca de cocos, Pastram  cupele la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu cocos si mango" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos

Postat de Pungasa_Rogue

Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos

Se pun intr-un castron vinul, uleiul, drojdia proaspata, sarea, esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca, framantandu-se apoi pe masa de lucru, pana cand se obtine un aluat nelipicios....

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone

Postat de Giorgia_gio

Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone

Blatul: Separam albusurile de galbenus.Galbenusurile le mixam cu apa calduta si cu zaharulpana se topeste,faina o amestecam cu cacaua si cu praful de copt si adaugam treptat peste compozitia de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2021, 20:37
Eu vreau chiar 3 pahare din astea, dar sa fie pline
la 12.12.2021, 20:40
la 12.12.2021, 20:50
Interesant!
la 12.12.2021, 21:34
Eu doar un pahar ca nu sunt mofturoasa !!!!
la 12.12.2021, 21:58

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking