Ingrediente
- Blat:
- 4 oua
- 3 linguri zahar brut
- un praf de sare
- 2 linguri faina de cocos
- 30 gr faina
Crema:
- 1 plic praf de budinca premium de vanilie
- un praf de sare
- 450 ml lapte cocos
- 2 linguri zahar brun
- 1 compot mango
- 1 lingura cocos pentru decor
Mod de preparare
Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si zaharul este topit. Adaugam faina alba si faina de cocos si amestecam usor cu o spatula. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade pana se rumeneste usor. Scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem cubulete. Pentru crema punem praful de budinca impreuna cu sarea si zaharul intr-o craticioara. Incepem sa turnam laptele rece si amestecam constant pana turnam tot laptele. Punem craticioara la foc si amestecam continuu pana crema se ingroase. Acoperim craticioara cu o folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Scurgem compotul de mango. Taiem fructele cubulete. Montam desertul in cupe de inghetata sau pahare alternand straturi de blat insiropate cu zeama de la compot, crema si fructe.Deasupra presaram putina nuca de cocos, Pastram cupele la frigider pana in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu cocos si mango" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|