Desert la pahar cu crema de mascarpone si capsuni

Postat de Oana in Dulciuri
1 Aug 2017 | 3650 vizualizari
Desert la pahar cu crema de mascarpone si capsuni

Un desert rapid si racoros!

Ingrediente

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • un praf de sare

Crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • 250 gr capsuni congelate

Mod de preparare

Blat:

  • Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi adauga treptat zaharul pana obtii o bezea.

  • Bate galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza, pana se ingroasa putin, cu ajutorul unui tel. Apoi adauga laptele, vanilia si coaja de portocala.

  • Rastoarna galbenusurile peste bezea si amesteca usor cu o spatula pana se incorporeaza bine.

  • Amesteca praful de copt cu faina si pune cate putin in compozitie, amestecand cu miscari lente, de jos in sus.

  • Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt (25 x 35 cm) si rastoarna compozitia. Niveleaza usor si coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade penstru 15-20 de minute, pana se rumeneste usor.

  • Scoate tava si acopera blatul cu un prosop umed si lasa-l asa pana pregatesti crema si pana se raceste complet.

Crema:

  • Mixeaza smantana pentru frisca pana se ingroasa.

  • Separat, mixeaza mascarpone cu zaharul pudra pana devine cremos si adauga frisca.

  • Separat, mixeaza capsunile congelate pana obtii un piure fin si gros si adauga-l in crema.

  • Pune vanilia si omogenizeaza bine crema.

Asamblare:

  •  Decupeaza cercuri de blat cu ajutorul unei forme sau cu un pahar.
  • Pune cercurile in paharele de desert, apoi umple cu crema de capsuni si decoreaza cu bucati de blat si capsuni proaspete.

  • Lasa paharele la frigider pana in momentul servirii

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu crema de mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert clatita olandeza la cuptor

Postat de RuxyRux

Desert clatita olandeza la cuptor

Din cantitatea respectiva iese o singura clatita mare, pe care o veti umple dupa dorinta si care poate satura sa spunem asa cam trei persoane. Aveti nevoie de un blender cu lama unde veti mixa...

Citeste continuarea

Desert cheesecake la cupe, cu capsuni, oreo

Postat de Alepaty

Desert cheesecake la cupe, cu capsuni, oreo

Biscuitii se maruntesc cu ajutorul blenderului si se amesteca cu untul topit, pana ajung la consistenta nisipului ud.  Gelatina se pune la inmuiat. Mascarponele se mixeaza cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2017, 11:35
prima servita
la 01.08.2017, 15:30
Ce bine arată!
la 01.08.2017, 17:06
Vreau vreo 3 cupe din astea, pline sa fie....
la 01.08.2017, 17:53
la 01.08.2017, 22:14
buna inghetata!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking