Ingrediente
- 2 l lapte
- 10 oua
- 20 linguri zahar
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- 2 linguri de amidon sau faina (optional)
Mod de preparare
In primul rand, se separa ouale. Albusurile se bat cu praful de sare si cu 10 linguri de zahar.
Intr-o cratita mai lata, se pune laptele pe foc. Cand laptele este aproape de punctul de fierbere, se da focul la mic. Se ia cu o lingura din albusul batut si se pune peste lapte. Se tine albusul 1 minut pe o parte si 1 minut pe cealalta parte. Se scoate cu o spumiera, pe o tava, fiecare fulg de bezea. Se procedeaza asa pana terminam toata bezeaua.
La sfarsit strecuram laptele. Intr-o cratita curata, frecam galbenusurile cu 10 linguri de zahar, esenta de vanilie si 2 linguri de faina (doar daca vreti sa fie gros se pune faina) si amestecam cu un tel. Adaugam laptele treptat, ca sa nu se coaguleze oul. Cand am adaugat tot laptele, il punem iar pe foc mic si amestecam constant cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, oprim focul si il lasam sa se raceasca.
Acest desert se serveste rece, dar noua ni-l place si cald.
Dupa ce s-a racit, se pune intr-un bol crema de galbenus si peste ea se pun fulgisorii de bezea.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|