Desert Lesny Mech - muschi de padure- reteta nr. 1500

Postat de mihaelar63 in Torturi
15 Ian 2020 | 3124 vizualizari
Desert Lesny Mech - muschi de padure- reteta nr. 1500

    "Bunatati pentru Craciun" Dupa 10 ani frumosi de Bucataras, de prietenie, am ajuns si la reteta cu nr .1500. Se stie ca mai usor imi era sa sa postez o ciorba, un peste sau o salata. M-am gandit ca totusi sa prepar ceva semi-dulce :D Lesny Mech -muschi de padure este o prajitura cu spanac foarte populara si indragita in Polonia. M-am indragostit de coloritul si ingredientele atipice ale acestui dulce de cum l-am am intalnit.

Ingrediente

  • 400 gr spanac congelat
  • 5 oua
  • 1 cana zahar [eu am pus 3/4]
  • 1 cana ulei floarea soarelui
  • 1 praf de sare fina
  • 1 cana faina alba
  • 1 cana amidon
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura busuioc verde tocat
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 lamiie coaja
  • 1 lingura unt
  • 500 ml frisca lichida vegetala HuLaLa
  • 250 gr mascarpone
  • 10 gr gelatina-facultativ-eu nu am folosit
  • 6 linguri zahar pudra[ eu am pus 3]
  • zeama de la o lamie
  • fructe de padure si seminte de rodie pentru decor
Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Cana este de 250 ml .

Mod de preparare

  1. Spanacul se scurge de excesul de lichid cu ajutorul unei strecuratori . Daca nu este suficient de fin tocat , se toaca mai marunt cu un blender sau robot .
  2. La inceput se sparg ouale intr-un bol incapator si se bat spuma , cu ajutorul mixerului de mana .
  3. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei .
  4. Se aduga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se intareste spuma .
  5. Se toarna treptat uleiul in fir subtire ca la maioneza .
  6. Se incorporeaza spanacul si busuiocul tocat si se amesteca in compozitia cu oua, zahar si ulei .
  7. Pregatiti ingredientele uscate . Cerneti faina .
  8. Daca nu se cerne, faina poate fi aerata prin miscari de rasfirare cu ajutorul unui tel de bucatarie .
  9. Amestecati usor cu telul faina , amidonul , sarea,zaharul vaniliat  , praful de copt si coaja de lamie razuita  .
  10. Se amesteca ingredientele umede cu cele uscate .
  11. Pregatiti o forma de tort cu peretii detasabili de 24 cm diametru .
  12. Pe fundul formei se pune hartie de copt . Ungeti forma pe interior cu unt .
  13. Se toarna compozitia pentru blat in forma pregatita si se da la cuptor 40 minute la 180 grade cu ventilatie .
  14. Scoateti frisca  de la frigider si o bateti cu mixerul pana incepe sa se intareasca.
  15. Adugati crema mascarpone , zaharul pudra si zeama de lamie , amestecand cu viteza redusa .
  16. Pastrati crema la frigider pana la montarea tortului .
  17. Se scoate blatul de tort din cuptor si din forma . Se lasa sa se raceasca .
  18. Cu un cutit bine ascutit se taie pojghita superioara , usor maronie . Aceasta nu va fi folosita .
  19. Se taie cu cutitul o felie de 1/3 din blat .Aceasta se sfarma cu degetele si se pune de o parte .
  20. Introduceti blatul inapoi in forma .Turnati si nivelati crema .
  21. Deasupra se presara firmiturile pregatite .
  22. Decorati cu seminte de rodie , afine , zmeura , mure si frunzulite de busuioc sau menta .
  23. Se pune tortul la frigider cateva ore si apoi se poate servi .

                                             Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Lesny Mech - muschi de padure- reteta nr. 1500" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure

Postat de privatelaura

Desert tort cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure

Se pregătește o forma de tort pentru montarea tortului. Eu am folosit una pătrată, se așază mai bine pișcoturile. Se pregătește crema care va trebui să stea 30 min la rece....

Citeste continuarea

Desert tortulet cu capsuni si crema mascarpone

Postat de simona72

Desert tortulet cu capsuni si crema mascarpone

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana capata consistenta unei bezele. Se adauga galbenusurile si cele 2 linguri de merdenchi. Se mixeaza la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2020, 21:43
la 15.01.2020, 21:44
la 15.01.2020, 21:46
Foarte interesantla cat mai multe rețete colorate 🎂🎂🎂🎊
la 15.01.2020, 22:17
Interesanta si aspectoasa reteta ai adus la ceas aniversar ! Felicitari! La cati mai multi ani si multe retete!
la 15.01.2020, 22:44
Felicitari!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking