Desert macarons cu ciocolata (reteta nr. 400)

Postat de momo121 in Dulciuri
2 Apr 2021 | 2412 vizualizari
Desert macarons cu ciocolata (reteta nr. 400)

Am tinut sa fac macarons la numarul 400 de retete inca din februarie si voiam sa o "urc" aici pe site exact la aniversarea de 7 ani pe acest minunat grup! Greu nu se fac, doar trebuie rabdare si pricepere! Este a 4 a oara cand incerc, nu sunt ei perfecti, dar pentru inceput sunt multumita. Am mai incercat cu bezea italiana si am gresit la macaronaj (adica nu l-am facut deloc) doar ce am amestecat si gata, o sa mai incerc, nu ma las :)) Puteti folosi si colorant, eu nu am pus pentru ca voiam sa stiu sigur ca imi ies ;) Sunt minunati pentru ornamentele de tort, al prajiturilor si am inteles ca se pot si congela!

Ingrediente

  • 83g faina de migdale
  • 83g zahar pudra
  • 58g albus la temperatura camerei
  • un praf de sare
  • 58g zahar tos
  • Crema de ciocolata:
  • 80g ciocolata cu lapte
  • 80ml frisca lichida

Mod de preparare

 Pentru inceput cernem faina de migdale si zaharul pudra (este cam migaloasa treaba asta, ne trebuie rabdare) si dam deoparte.
    In bolul unui mixer adaugam albusul cu sarea si mixam la viteza mare circa un minut, apoi adaugam putin cate putin  din zaharul tos si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa (cam 3 minute).
    Bezeaua obtinuta o adaugam peste faina de migdale si zaharul pudra cernute adaugand putin cate putin si cu o paleta de silicon (neaparat) amestecam pana obtinem o pasta. 
    Acum incepe macaronajul, adica trebuie sa amestecam cu miscari usoare in cerc ( pe marginile bolului) si cu o miscare de apasare  in centrul bolului (intram cu paleta in compozitia adunata) si continuam asa pana obtinem o pasta care sa fie usor curgatoare, iar de pe paleta cand o ridicam sa curga fara sa se rupa. Atentie sa nu exageram cu amestecatul!
    Compozitia obtinuta o turnam intr-un pos (fara a lasa goluri de aer) si pe un covoras de silicon formam cochilii de marime dorita cam de 3cm si tot de 3cm distanta intre ele. 
    Lasam sa se usuce circa 1 ora, apoi dam la cuptorul preincalzit la 140°C pentru 15-16 minute.
    Verificam daca sunt gata cu 2 minute inainte de terminarea timpului, deschidem usa cuptorului 
si miscam o cochilie cu degetul, daca piciorul este ferm si nu misca inseamna ca este gata.
    Scoatem tava si o lasam sa se raceasca cam 10 minute, apoi le scoatem din covorasul de silicon si le 
asezam pe masa sa se raceasca complet.
    Pentru umplutura am ales un ganach de ciocolata cu lapte din 80g ciocolata si 80ml frisca lichida.
Incalazim pe foc ciocolata cu frisca impreuna si o turnam intr-un bol. Cand s-a racit o dam la  frigider 2 ore, dupa care o mixam cateva minute si crema este numai buna de pus in pos si umplut  macaronii nostri! :)
Sper sa fie o reusita si macaronii vostri! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert macarons cu ciocolata (reteta nr. 400)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mucenici moldovenesti

Postat de Constelatialeu

Mucenici moldovenesti

Pragatim maiaua: cubul de drojdie frecat cu o lingurita de zahar, un praf de sare, o lingura de faina si un pic de lapte caldut. Lasam la crescut. Punem faina intr-un castron si facem o...

Citeste continuarea

Prajitura cu prune si bezea

Postat de gaby_d

Prajitura cu prune si bezea

Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar. Adauga galbenusurile celor 4 oua, pe rand, mixand dupa fiecare. Amesteca faina cu praful de copt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2021, 16:57
la 02.04.2021, 17:26
Arată minunat! Felicitări! Și eu mi-am propus să-i încerc dar încă nu mi-am făcut curaj.
la 02.04.2021, 17:58
Bravo, Daniela!
la 02.04.2021, 18:06
La cat mai multe retete frumoase si gustoase alaturi de bucatarasi
la 02.04.2021, 18:28

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking