Desert macarons cu ganache de ciocolata cu aroma expresso si rom

Postat de momo121 in Prajituri
12 Dec 2021 | 2511 vizualizari
Desert macarons cu ganache de ciocolata cu aroma expresso si rom

Imi place sa fac macarons, acum ca dupa mii de incercari am prins indemanare si daca tot fac in diferite culori incerc sa fac si creme noi. Acum daca tot aveam in casa bombonele din ciocolata alba umplute cu ciocolata expresso cu aroma de rom le-am luat si le-am facut o super crema. Macarons-ul meu abia, abia ce s-a lasat fotografiat ca nu prea mai aveam ce :))  

Ingrediente

  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 80g faina de migdale
  • 90g zahar
  • 80g zahar pudra
  • Pentru crema:
  • 120g ciocolata bomboane cu aroma expresso si rom
  • 60ml frisca lichida fierbinte
  • 40ml frisca lichida rece dupa ce a stat ciocolata la frigider

Mod de preparare

Pentru bezea: 

Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender faina de migdale cu zaharul pudra, apoi le dam printr-o sita pentru obtine o faina cat mai fina pe care o turnam peste bezea si amestecam cu o paleta de silicon impreuna cu putin colorant albastru special pentru macarons.  Acum incepe macaronajul, adica trebuie sa amestecam cu miscari usoare in cerc ( pe marginile bolului) si cu o miscare de apasare  in centrul bolului (intram cu paleta in compozitia adunata) si continuam asa pana obtinem o pasta care sa fie usor curgatoare, iar de pe paleta cand o ridicam sa curga fara sa se rupa. Atentie sa nu exageram cu amestecatul!    

Compozitia obtinuta o turnam intr-un pos (fara a lasa goluri de aer) si pe un covoras de silicon formam cochilii de marime dorita. Lasam la uscat 1 ora, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 160°C cu ventilatie pentru 12 minute. Cand sunt gata scoatem covorasul din tava si lasam sa se raceasca direct pe masa. Doar cand sunt reci se dezlipesc usor de pe covoras!!! Unim cochiliile 2 cate 2 si le umplem cu crema dorita.

Pentru mai multe fotografii in timpul prepararii intrati aici: https://www.bucataras.ro/retete/desert-macarons-cu-vanilie-95574.html

Pentru crema:

Frisca lichida fierbinte o turnam peste ciocolata, eu am folosit bomboane care nu au apucat sa se topeasca in totalitate, asa ca le-am mai pus putin pe baie de aburi. Dupa ce s-a topit, lasam sa se raceasca, apoi o dam la frigider peste noapte sau daca nu aveti timp minim 4 ore. Apoi amestecam putin cu o furculita, este destul de tare pana incepe sa isi mai de-a drumul, apoi turnam putin cate putin din frisca lichida si mixam pana obtinem o crema pufoasa si aerata. Eu am pus la ochi frisca lichida in functie de cat de pufoasa mi s-a parut crema, cam in jur de 40ml, voi daca folositi aceasta crema puteti sa observati la mixer daca mai trebuie sau este prea multa frisca. O punem intr-un pos si umplem cochiliile de macarons. Sunt super delicioase a doua zi dupa ce sunt tinute o noapte la frigider!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert macarons cu ganache de ciocolata cu aroma expresso si rom" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

Postat de momo121

Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.          Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam...

Citeste continuarea

Desert rasturnata cu mure

Postat de Constelatialeu

Desert rasturnata cu mure

Intr-un castron am pus bananele pasate bine de tot, am adaugat galbenusurile, zaharul vanilat si zaharul tos si am mixat foarte bine cu mixerul. Separat albusurile cu un praf de sare le-am mixat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2021, 19:40
la 12.12.2021, 19:49
Ce frumosi au iesit!
la 12.12.2021, 20:40
Delicioase si frumoase !
la 12.12.2021, 20:56
Superbe!
la 12.12.2021, 21:00

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking