Ingrediente
- Pentru bezea:
- 2 albusuri
- 80g faina de migdale
- 90g zahar
- 80g zahar pudra
- Pentru crema:
- 120g ciocolata bomboane cu aroma expresso si rom
- 60ml frisca lichida fierbinte
- 40ml frisca lichida rece dupa ce a stat ciocolata la frigider
Mod de preparare
Pentru bezea:
Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender faina de migdale cu zaharul pudra, apoi le dam printr-o sita pentru obtine o faina cat mai fina pe care o turnam peste bezea si amestecam cu o paleta de silicon impreuna cu putin colorant albastru special pentru macarons. Acum incepe macaronajul, adica trebuie sa amestecam cu miscari usoare in cerc ( pe marginile bolului) si cu o miscare de apasare in centrul bolului (intram cu paleta in compozitia adunata) si continuam asa pana obtinem o pasta care sa fie usor curgatoare, iar de pe paleta cand o ridicam sa curga fara sa se rupa. Atentie sa nu exageram cu amestecatul!
Compozitia obtinuta o turnam intr-un pos (fara a lasa goluri de aer) si pe un covoras de silicon formam cochilii de marime dorita. Lasam la uscat 1 ora, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 160°C cu ventilatie pentru 12 minute. Cand sunt gata scoatem covorasul din tava si lasam sa se raceasca direct pe masa. Doar cand sunt reci se dezlipesc usor de pe covoras!!! Unim cochiliile 2 cate 2 si le umplem cu crema dorita.
Pentru mai multe fotografii in timpul prepararii intrati aici: https://www.bucataras.ro/retete/desert-macarons-cu-vanilie-95574.html
Pentru crema:
Frisca lichida fierbinte o turnam peste ciocolata, eu am folosit bomboane care nu au apucat sa se topeasca in totalitate, asa ca le-am mai pus putin pe baie de aburi. Dupa ce s-a topit, lasam sa se raceasca, apoi o dam la frigider peste noapte sau daca nu aveti timp minim 4 ore. Apoi amestecam putin cu o furculita, este destul de tare pana incepe sa isi mai de-a drumul, apoi turnam putin cate putin din frisca lichida si mixam pana obtinem o crema pufoasa si aerata. Eu am pus la ochi frisca lichida in functie de cat de pufoasa mi s-a parut crema, cam in jur de 40ml, voi daca folositi aceasta crema puteti sa observati la mixer daca mai trebuie sau este prea multa frisca. O punem intr-un pos si umplem cochiliile de macarons. Sunt super delicioase a doua zi dupa ce sunt tinute o noapte la frigider!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert macarons cu ganache de ciocolata cu aroma expresso si rom" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|