Desert macarons cu ganache de zmeura

Postat de momo121 in Dulciuri
22 Sep 2021 | 3092 vizualizari
Desert macarons cu ganache de zmeura

Pentru ca iubim aceste "dulciurele" le pregatesc foarte des pentru familie. Sunt foarte aspectuoase si pe torturi, dar si prajituri!

Ingrediente

  • Pentru Bezea:
  • 2 albusuri
  • 80g faina de migdale
  • 90g zahar
  • 80g zahar pudra
  • colorant rosu
  • Pentru ganache-ul de zmeura:
  • 120g coulis de zmeura
  • 120g ciocolata alba
  • 15g unt
  • 1 foaie de gelatina

Mod de preparare

Pentru bezea:  Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin, apoi vanilia si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender faina de migdale cu zaharul pudra, apoi le dam printr-o sita pentru obtine o faina cat mai fina pe care o turnam peste bezea si amestecam cu o paleta de silicon.  Acum incepe macaronajul, adica trebuie sa amestecam cu miscari usoare in cerc ( pe marginile bolului) si cu o miscare de apasare  in centrul bolului (intram cu paleta in compozitia adunata) si continuam asa pana obtinem o pasta care sa fie usor curgatoare, iar de pe paleta cand o ridicam sa curga fara sa se rupa. Atentie sa nu exageram cu amestecatul!     

In timpul macaronajului puteti adauga colorant daca doriti, eu am folosit putin rosu!!!

Compozitia obtinuta o turnam intr-un pos (fara a lasa goluri de aer) si pe un covoras de silicon formam cochilii, eu le-am facut rotunde si in forma de inimioare. Lasam la uscat 1 ora, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 160°C cu ventilatie pentru 12 minute. Cand sunt gata scoatem covorasul din tava si lasam sa se raceasca direct pe masa. (foto) Doar cand sunt reci se dezlipesc usor de pe covoras!!! Unim cochiliile 2 cate 2 si le umplem cu crema dorita, eu am pus un ganache de zmeura.  

Pentru ganache:Incalzim coulis-ul de zmeura, adaugam ciocolata alba taiata bucati marunte si untul, lasam la foc mic amestecand continuu pana la omogenizare. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Adaugam si foaia de gelatina hidratata in apa rece si amestecam. Acoperim cu folie alimentara si cand ajunge la temperatura camerei, dam la frigider pentru 2 ore. Dupa ce s-a intarit, mixam 1-2 minute pana obtinem o crema pufoasa si aerata.

Cu aceasta crema umplem cochiliile de macarons!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert macarons cu ganache de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Inghetata cu pepene galben

Postat de gicuta69

Inghetata cu pepene galben

Cu ajutorul blenderului facem un piure din pepene. Frisca o batem spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat. La sfarsit adaugam sucul de lamaie. Incorporam piureul de pepene in frisca...

Citeste continuarea

Fursecuri cu nuca

Postat de Bianca20

Fursecuri cu nuca

Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremos. Se adauga galbenusul si faina amestecata cu sarea si praful de copt. Va rezulta un aluat detul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2021, 19:08
Wow !!! Felicitari !!!
la 22.09.2021, 19:44
la 22.09.2021, 20:23
la 22.09.2021, 20:24
la 22.09.2021, 21:06
Delicii...!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking