Desert macarons cu nuca, ciocolata si rom

Postat de katty in Dulciuri
26 Dec 2020 | 4852 vizualizari
Desert macarons cu nuca, ciocolata si rom

De mult imi doream sa fac macarons, dar cum sunt alergica la migdale nu prea imi venea sa ma apuc. Am gasit de curand o reteta cu nuca in loc de migdale, pe care am adaptat-o imediat.Nu sunt ei  perfecti, au multe defecte, dar sunt mandra de ei.Au un gust divin. Retete festive de iarna

Ingrediente

  • 150 gr albus
  • 190 gr zahar tos cu granulatie mica
  • 190 gr zahar pudra
  • 200 gr nuca macinata
  • 15 gr cacao neagra
  • un praf de sare
  • rom
  • crema(200 gr ciocolata neagra, 200 ml frisca lichida, rom)

Mod de preparare

Intr-un castron batem albusurile cu sarea si zaharul tos pana cand bezeaua este ferma si nu se mai simte zaharul tos cand frecam putina compozitie intre doua degete. Adaugam romul.

Samburii de nuca ii prajim putin intr-o tigaie pana se usuca bine, avand grija sa nu ii ardem. Ii macinam fin dupa ce s-au racit.

Amestecam nuca macinata cu zaharul pudra si cacao. Punem peste bezea si amestecam cu o spatula pana se incorporeaza bine si amestecul  se inmoaie.

Cu ajutorul unui pos cu capat rotund punem compozitie in tava, pe hartie de copt,  pastrand distanta intre ele. Luam tava de ambele parti si dam cu ea in masa pana gramajoarele de compozitie se intind si ies bulele de aer. Tinem tava la temperatura camerei inca vreo 15 minute pana se mai usuca

Punem tava la cuptor la 150 de grade C, pentru aproximativ 15 minute. Scoatem tava si lasam sa se raceasca in tava, pe hartie de copt. Lasam prajiturelele sa se raceasca, dupa care cautam sa imperechem cate 2 care au aceeasi dimensiune.

Pentru crema punem la foc frisca si ciocolata rupta bucati. Lasam sa se infierbante frisca, apoi dam jos si amestecam energic pana ciocolata se topeste. Adaugam romul si lasam sa se raceasca bine. Cu posul cu acelasi dui rotund punem crema racita pe unul dintre macarons, apoi il asezam pe celalalt.Lucram cu atentie caci macaronsii sunt foarte fragezi si se sfarama usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert macarons cu nuca, ciocolata si rom" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert inghetata de zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert inghetata de zmeura

Spalam zmeura, usor sa nu o sfaramam, o lasam putin sa se scurga. Oprim cateva bobite sa le punem intregi in inghetata. Peste zmeura, punem doua linguri de zahar, o dam 2-3 ore la frigider....

Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si piersici

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tarta cu branza si piersici

Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2020, 17:41
Sunt tare, tare buni! Bravo!
la 26.12.2020, 17:45
Ehee, am incercat si eu macarons dar nu mi-au iesit, nici macar piciorusul. Dar la tine vad ca au iesit. Chiar poti fii mandra de ei! Cred ca o sa incerc la anu'! Bravo!
la 26.12.2020, 17:55
minunati , bravo
la 26.12.2020, 18:21
Arată minunat!
la 26.12.2020, 18:25

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking