Desert prajitura cu crema de ciocolata si banane

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
6 Sep 2020 | 2556 vizualizari
Desert prajitura cu crema de ciocolata si banane

Mereu raman niste albusuri, niste banane care se coc prea tare si uite asa incropesti o prajitura delicioasa.

Ingrediente

  • Blat
  • 10 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • 2 linguri cu faina ( nu pline, rase)
  • un praf de sare
  • Crema
  • 200 g ciocolata neagra Schogetten
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 foi gelatina
  • 2 linguri zahar
  • 5 banane foarte coapte cca 415 g fara coaja

Mod de preparare

Blat : Am folosit tava mare de la aragaz ( aragazele astea noi, sunt mai mari decat cele clasice, deci tava este mare, n-am masurat-o, ca n-am gasit ruleta), pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. La final am incorporat nuca macinata si faina, cu miscari lente de jos in sus. Am intins cu o spatula compozitia in tava tapetata si am bagat-o la cuptorul preincalzit la 180 grade C, apoi am mai redus focul; este gata cand incepe sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor, blatul de lucru l-am umezit cu apa rece am asezat foaia de copt cu blatul scos din tava, si am desprins blatul cu ajutorul unui cutit cu lama lata, apoi am taiat blatul in doua parti egale.

Crema : Bananele le-am pasat bine pana am obtinut un piure. Separat ciocolata impreuna cu zaharul si smantana pentru frisca le-am pus pe baie de abur, am amestecat pana ce ciocolata s-a topit. Foile de gelatina le-am hidratat in apa rece, apoi le-am scurs bine si le-am incorporat in ciocolata topita, dupa ce am luat-o de pe foc. La final am adaugat si piureul de banane. Am lasat crema obtinuta sa stea la rece cca 30 min.

Asamblare : Am tapetat cu folie alimentara o tava mai mica, am asezat prima foaie de blat, peste care am pus jumatate din crema de ciocolata cu banane ( cand am scos crema de la rece am mai mixat-o 2-3 min), peste crema am asezat a doua foaie de blat peste care am pus restul de crema. Am dat tava la frigider pana a doua zi. A doua zi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. N-am folosit multa gelatina, mi-am dorit o crema mai aerata. Prajitura se poate decora, ori cu ornamente sau cu frisca. Intentia  mea a fost sa pun si niste moate de frisca dar am renuntat, prea cald, prea aglomeratie .....:)))))))))))))))))))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate

Postat de mirela0911

Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate

Crema de ciocolata: Se pun 650 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul si praful de sare. Restul de lapte se amesteca cu praful de budinca. Cand incepe sa fiarba se toarna amestecul de budinca si...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu banane si crema de branza

Postat de caroline

Desert prajitura cu banane si crema de branza

Intr-un bol, mixam bine zaharul impreuna cu untul ( la temperatura camerei) pana obtinem o compozitie cremoasa.  Se adauga rand pe rand, ouale, mixand bine dupa fiecare. Separat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2020, 15:17
la 06.09.2020, 15:37
Ooo...ce combinatie delicioasa!
la 06.09.2020, 18:31
Buna!
la 06.09.2020, 20:21
la 06.09.2020, 20:56

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking