Desert Martini cheesecake cu fructe de padure

Postat de RuxyRux in Torturi
4 Mai 2018 | 4014 vizualizari
Desert Martini cheesecake cu fructe de padure

Un desert deosebit, delicios, va invit la rasfat! 

Ingrediente

  • 1 pahar si jumatate de Martini
  • un set de Petit Beurre 3 pachete de biscuiti si inca un pachetel ( aprox. 400 gr, vezi imaginile)
  • 1 kg branza de vaci cremoasa
  • 400 ml frisca naturala lichida indulcita
  • 100 ml frisca naturala lichida indulcita
  • 500 gr. mascarpone
  • 75 gr. unt (gras. 82%)
  • 200 gr. zahar
  • vanilie

Decor:

  • 1 plic si jumatate de tort - gelee ( plic rosu )
  • 1 cana de fructe de padure
  • 1 cana cu apa
  • 3 linguri zahar cu varf
  • vanilie
  • frunzulite de menta

Mod de preparare

Biscuitii 2 pachetele se fac faina, se maruntesc la robot.

Se face pudra si celalalt pachetel de biscuiti si se lasa deoparte intr-un bol separat.

Pe un platou de tort se monteaza doar inelul culinar.

Untul se topeste si cand s-a racit, se pune peste biscuiti, impreuna cu o jumatate de pahar de Martini si 100 ml frisca lichida, se amesteca si se pune la baza formei pe platou.

Se mixeaza frisca, apoi se amesteca cu mascarpone, cu zaharul, vanilia, se pune branza dulce cremoasa si se adauga o jumatate de pahar de Martini.

Se scoate intr-un bol putin mai mult de un sfert de compozitie si se adauga deasupra restul de biscuiti maruntiti se amesteca in crema si se pune apoi peste stratul de biscuiti din forma, se niveleaza cu o spatula.

 Urmeaza stratul de biscuiti care se asaza peste crema de biscuiti, se stropeste cu Martini si deasupra de adauga restul de crema de branza si frisca.

Se pune la rece minim trei ore.

Intre timp, se pun fructele de padure intr-o cana plina cu apa, intr-un ibric larg, impreuna cu zaharul, vanilia si se lasa sa dea un clocot pe foc mic, un minut.

Se strecoara fructele si se opresc 285 ml din siropul rezultat, care se lasa la racit (obligatoriu acest pas).

Se amesteca praful de tort gelee cu siropul, adaugand cate putin, apoi se pune vasul pe foc si se lasa sa fiarba un minut pana se ingroasa foarte usor.

Se scoate de la rece forma, se adauga deasupra fructe de padure, eu am pus din loc in loc, faceti asta cum doriti, iar deasupra se toarna siropul lingura cu lingura pana ce acopera bine toata suprafata.

Se da din nou platoul la rece inca o ora sau doua, apoi se scoate, se trece cu un cutit pe marginea formei, apoi se desprinde cu grija, iar prajitura va ramane pe platou.

Am decorat prajitura cu frunzulite de menta, a iesit delicioasa!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Martini cheesecake cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Retete similare

Tort Extasy cu patru feluri de bezea

Postat de diana_k

Tort Extasy cu patru feluri de bezea

Pentru fiecate bla t se procedeaza la fel: albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se bate bine pana se obtine o spuma tare. Se adauga faina si dupa caz ciocolata, cocosul, macul...

Citeste continuarea

Desert tortulet cu capsuni si crema mascarpone

Postat de simona72

Desert tortulet cu capsuni si crema mascarpone

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana capata consistenta unei bezele. Se adauga galbenusurile si cele 2 linguri de merdenchi. Se mixeaza la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2018, 22:11
Apetisant!
la 04.05.2018, 22:19
Delicios și racoritor
la 04.05.2018, 22:36
O, ce frumos este! Si ce arome! Un adevarat rasfat!
la 04.05.2018, 22:39
Wow
la 04.05.2018, 23:35
Multumesc Rahela!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking