Desert martipan d'Issoudun - Prajitura lui Balzac

Postat de ctlina in Dulciuri
14 Sep 2018 | 2806 vizualizari

Ce descoperire interesanta acest desert! Balzac a scris despre el in romanul mai putin cunoscut  « La Rabouilleuse » care face parte din ciclul Comedia Umana. Nu gaseam traducerea in franceza a acestui roman, multumesc mult lui Rodica (Rodimur) care mi-a indicat traducerea - «Pescuitorii in apa tulbure » Este un desert fin si moale care se topeste in gura, compus din migdale si acoperit de o glazura alba de zahar. Se spune că a fost creat de surorile din ordinul de Ursuline din orașul Issoudun în secolul al XVIII-lea. Marțipanul avea mare succes si se vindea ca pâinea ! Reteta consista in a amesteca in proportie egala migdale macinate, zahar pudra, si albusuri de ou. Compozitia obtinuta este apoi parfumata cu apa de floare de portocal. mai multe aici :  https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/martipan-dissoudun-prajitura-lui-balzac.html  

Inapoi la reteta

Comentarii (11)

la 14.09.2018, 21:49
la 14.09.2018, 22:46
Dacă aș avea apă de flori de portocal, aș încerca și eu această prăjitură, de dragul lui Balzac...Cred că este un deliciu...!
la 14.09.2018, 23:13
la 15.09.2018, 00:15
la 15.09.2018, 08:04
arata foarte bine!
la 15.09.2018, 11:01
Super!
la 15.09.2018, 16:27
Cum arata!
la 15.09.2018, 20:58
Mmmmm...
la 16.09.2018, 08:07
Cu siguranță este o prăjitură foarte fină!
la 16.09.2018, 21:41
Buna!
la 16.09.2018, 23:19
Ce desert aromat!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking