Ingrediente
Pentru martipan :
- 125 g de migdale macinate
- 125 g de zahar pudra
- 125 g de albusuri de ou ( 4 oua )
- 1 lingurita de apa de flori de portocal
Pentru glazura :
- 2 lingurite de zahar pudra
- 1 lingurita de albus de ou
Pentru decor si garnitura :
Mod de preparare
Amestecati bine pudra de migdale cu zaharul si albusurile.
Incorporati apa de flori de portocal. Compozitia trebuie sa fie destul de consistenta.
Turnati intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt unsa.
Trebuie sa aveti 3-4 cm de aluat.
Dati la cuptorul incalzit la 140°C, timp de 35 minute.
Pregatiti glazura.
Incorporati albusul de ou treptat in zaharul pudra, amestecati. Trebuie sa obtineti un amestec lichid, dar destul de consistent.
Cand prajitura este coapta, turnati deasupra glazura si etalati-o uniform.
Dati din nou la cuptor la 100° C, timp de 10 minute.
Il puteti acompania cu mici verine de portocale.
Curatati portocalele de coaja si feliile de pielea alba, recuperati supremele.
Puneti-le in pahare individuale sau intr-o forma mare, adaugati un pic de apa de flori de portocal.
Nu uitati sa recuperati coaja portocalelor daca sunt bio. Eu o pun cu zahar intr-un borcanel mic etans la frigider.
Taiati prajitura in portii si acompaniati-o cu verinele pregatite.
Puteti de asemenea pregati verine cu crema engleza sau o acompania de inghetatata.
Eu am servit-o cu inghetata de vanilie, supreme de portocala si fruct kumquat confiat - reteta aici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert martipan d'Issoudun - Prajitura lui Balzac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|