Crumble cu fructe de padure

Postat de timea in Dulciuri
8 Feb 2014 | 7277 vizualizari
Crumble cu fructe de padure

Pe cat de simplu pe atat de bun e acest desert. Din pacate are si un defect: nu va puteti desparti de el pana nu terminati tot din tava :)

Ingrediente

  • aprox 500 gr fructe ( zmeura, capsuni, afine congelate)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pt crumble:
  • 200 gr unt
  • 170 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 50 gr unt sau margarina pt uns tavile

Mod de preparare

Inainte de toate scotem fructele din congelator si le lasam la dezghetat. Nu trebuie sa fie complet dezghetate.

Pregatim aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina.

Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute.

Ungem tavile cu unt sau margarina si punem fructele in ele. Presaram deasupra fructelor zaharul vanilat. 

Scoatem aluatul din congelator si il razuim peste fructe.

Punem tavitele in  cuptorul preincalzit la 180 timp de aprox 30 minute sau pana se rumeneste aluatul deasupra.

Obtinem un desert delicios cu aluat crocant deasupra si fructe zemoase si aromate dedesubt.

Sa aveti pofta!
Pozele nu sunt ele prea reusite fiind facute seara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)

Postat de privatelaura

Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)

Se pregateste o forma de copt, in care se va aseza crumble-ul. (eu am folosit doua vase mici, cu diametrul de 12 cm). Untul se topeste. Cu ajutorul unui robot, se macina migdalele, fulgii de ovaz....

Citeste continuarea

Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale

Postat de simona72

Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale

Pentru umplutura: curatam visinele si ciresele de samburi si codite si le punem intr-o craticioara. Rubarba o spalam, curatam si o taiem in bucati de 1,5-2 cm grosime si o punem peste celelalte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2014, 15:47
Eu mereu sunt în dilemă când vă văd pe voi că alegeţi tăviţe aşa mici. Adică ce, chiar să nu existe încrederea că-s oameni care pot mânca mai mult?
Bun!
la 08.02.2014, 15:48
Nu Padre, dar la astea e fain sa mananci asa in tavite individuale, mai ales cand ai musafiri
la 08.02.2014, 15:48
Eu n-am desert deasta asa de bun
la 08.02.2014, 15:48
foarte bun , Victor, tavitele sunt mici, dar multe
la 08.02.2014, 15:49
Simo nici eu nu am ca s-a mancat weekendul trecut

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking