Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)

Postat de privatelaura in Dulciuri
18 Iul 2016 | 2842 vizualizari
Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)

Merdenchi este o peltea de must alb, fiarta pana se leaga ca un sirop gros. Eu am folosit si la la alta reteta si sunt pur si simplu incantata de cum se comporta si de faptul ca e un indulcitor natural, poate mai natural de atat nu se poate. Eu l-am gasit la prietenii mei de la Bunatati din natura, producatori locali de dulceturi si siropuri naturale.  Sigur, puteti inlocui acest merdenchi cu zahar, dupa gust!

Ingrediente

  • aluat (crumble)
  • 100 gr unt
  • 100 gr fulgi de ovaz
  • 100 gr migdale
  • 100 gr faina
  • 60 ml merdenchi (o jumatate de borcanel)
  • un praf sare
  • umplutura
  • 300 gr fructe de padure + visine
  • optional
  • iaurt natur
  • suc lime

Mod de preparare

Se pregateste o forma de copt, in care se va aseza crumble-ul. (eu am folosit doua vase mici, cu diametrul de 12 cm). Untul se topeste. Cu ajutorul unui robot, se macina migdalele, fulgii de ovaz. Se adauga faina si un praf de sare si se mai amesteca o tura de robot. Se scoate amestecul de cereale, se adauga untul topit si merdenchi. Se amesteca cu o spatula, apoi usor cu mana. Se toarna jumatate din aluat in forma de copt si se niveleaza usor. Se asaza fructele inghetate, se presara un strop de rom. Se presara restul de aluat sub forma de faramituri. Se presara cateva migdale tocate grosier. Se pune la copt, in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 minute. Se scoate si se lasa la racit. Se poate servi si cu o cupa de inghetata. De aici, mi-a venit ideea unui mic dejun savuros, in care am inlocuit cu succes acel musli din comert, cu unul si mai sanatos si mai proaspat. Se pregatesc cupe de sticla in care se asaza bucati de crumble, se toarna iaurt amestecat cu suc de lime sau de lamaie, se alterneaza straturi pana la capat. Se serveste rece, este ideal pentru un mic dejun plin de vitamine. Sa va fie de folos si voua!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crumble cu piersici

Postat de Irina

Crumble cu piersici

Am incalzit cuptorul la 180 grade. Piersicile decojite si curatate de sambure le-am taiat felii si le-am asezat intr-o tava unsa inainte cu putin unt. Am presarat peste ele 2 linguri de...

Citeste continuarea

Chec Surpriza

Postat de panacris

Chec Surpriza

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2016, 22:35
super
la 18.07.2016, 22:36
Mie sa-mi faci cunostiinta cu merdenchi asta, ca eu pe NV nu umblu cu necunoscuti...
la 18.07.2016, 22:39
Cleme, sa stii ca merita facut, mai ales daca ai vie!
la 18.07.2016, 22:42
Io inca-s vie....
la 18.07.2016, 23:10

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking