Prajitura cu mascarpone si fructe de padure

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
1 Noi 2014 | 26652 vizualizari
Prajitura cu mascarpone si fructe de padure

Un desert cremos, aromat, delicios pentru acest sfarsit de saptamana. Trebuie sa ne rasfatam putin, nu e asa?

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 5 linguri iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 1/2 cana cu apa
  • 1 lingura cu varf zahar
  • 5-6 fasii coaja rasa de portocala
  • Pentru crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 3 linguri smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 150 gr fructe de padure congelata
  • 2 linguri ciocolata rasa

Mod de preparare

Blatul:

Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul.

Incorporam uleiul, apoi iaurtul si zaharul cu pastai de vanilie.

Faina o amestecam cu praful de copt, le adaugam in compozitia de mai sus, iar la final cacaoa.

Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm, turnam compozitia in ea.

Introducem blatul in cuptorul incins pentru 15-20 de minute, cand blatul este copt, facem testul cu scobitoarea.

Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Siropul:

Punem toate ingredientele intr-un ibric si le transferam pe foc.

Lasam siropul sa fiarba circa 4-5 minute, apoi il luam de pe foc si lasam sa se racoreasca.

Crema:

Punem mascarponele, smantana, zaharul pudra intr-un bol si le mixam spuma.

Aromatizam crema cu coaja rasa de portocala si esenta de vanilie.

Asezam blatul pe un platou, il insiropam.

Punem crema, o nivelam iar deasupra asezam fructele de padure.

Pe margine presaram ciocolata rasa.

Dam la rece, apoi servim.

Sa aveti pofta si week-end placut!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu fructe de padure

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu fructe de padure

Blat Am folosit o tava cu pereti detasabili cu dimensiunile de 32/22 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare. Separat am pus in vasul robotului...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de fructe de padure

Blatul: Mai intai separati ouale. Galbenusurile le bateti cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, laptele, vanilia si praful de copt. Incorporati si faina. Albusurile le mixati spuma cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2014, 20:31
tot la dulce ai ajuns..
la 01.11.2014, 20:34
Vreau si eu
la 01.11.2014, 20:36
Daca nu ma pot lipsi de dulce Cleme, de sa fac?
la 01.11.2014, 20:36
Haide Inisor
la 01.11.2014, 20:38
Bunaaaaaaaaaaa ... si eu o portie, cu toate ca am mancat cam multe dulciuri azi, dar fac o exceptie !

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking