Prajitura cu mascarpone si fructe

Postat de ela in Prajituri
4 Ian 2014 | 90726 vizualizari
Prajitura cu mascarpone si fructe

un deliciu....este atat de buna ca ai manca toata tava )))

Ingrediente

  • BLATURI:
  • 5 oua x 2
  • 5 linguri zahar x 2
  • 4 linguri faina x 2
  • 1 lingura cacao x 2
  • 2 linguri praf ciocolata CREME OLE de la dr Oetker (sau budinca de ciocolata) x 2
  • 1 praf de sare x 2
  • 1 plic de praf de copt x 2
  • 1 plic zahar vanilat x 2
  • CREMA:
  • 1 conserva mare compot de cockteil de fructe 820 gr
  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plic intaritor de frisca
  • 3 plicuri gelatina alba
  • 2 linguri zahar
  • 200 gr zahar pudra
  • 400 gr iaurt de caise
  • GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior de oua (se poate si fara)
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Punem la scurs fructele din compot intr-o sita.

Cernem faina, cacaoa, praful de ciocolata si praful de copt. Mixam bine albusurile cu un praf de sare  pana se intaresc, apoi incorporam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata. Adaugam treptat si galbenusurile. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam incet .

Tapetam o tava mare cu hartie de copt in care turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit cam 10-12 minute (testam cu scobitoarea blatul). Scoatem si lasam sa se raceasca. La fel procedeam si cu al doilea blat. Eu am folosit tava mare de la delimano.

Gelatina o punem la inmuiat cu putina apa si lasam 10 minute, apoi adaugam 2 linguri de zahar si 100 ml apa si punem pe foc pana la punctul in care incepe sa fiarba. Oprim si lasam sa se racoreasca putin, amestecand din cand in cand.

Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra (cateva clipe, nu prea mult), apoi adaugam iaurtul ,gelatina si omogenizam bine compozitia. Mixam frisca lichida cu intaritorul de frisca si punem peste crema mascarpone, mixand putin. Punem fructele si amestecam usor.

Insiropam blatul de jos cu zeama de compot si ungem cu crema, apoi punem cealalta jumate de blat si presam usor. Topim ciocolata cu frisca lichida si lichiorul de oua,apoi adaugam untul si omogenizam pana se topeste tot untul.Turnam peste blat si nivelam cu cutitul. Lasam la racit cateva ore, apoi decoram dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Retete similare

Desert prajitura cu fructe si mascarpone

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu fructe si mascarpone

Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de bezea

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu foi de bezea

Foi : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se incorporeaza pesmetul si nuca macinata, cu miscari lente...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 04.01.2014, 10:18
Excelenta!
la 04.01.2014, 10:19
Super, asta e o prajitura festiva, de lux. Imi place, bravooo!!!!!
la 04.01.2014, 10:20
Zamfira ce te-ai inegrit asa la avatar???
la 04.01.2014, 10:21
Meri
la 04.01.2014, 10:23
neagra de suparare ))) glumesc!!!!

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking