Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba

Postat de gabrielacuisine in Prajituri
25 Iun 2013 | 18706 vizualizari
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba

Prajiturica asta este putin spus senzationala! Crema este foarte racoritoare, pufoasa, perfecta pentru orice tip de tort, am sa o folosesc in cat mai multe feluri! Crema am gasit-o la Miha pe site si sunt foarte incantata de reteta. Multumesc Miha!

Ingrediente

  • Pentru o tava de 26 cm/32 cm
  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar (180 gr)
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • coaja de portocala
  • zahar vanilat
  • Crema:
  • 475 gr mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 10 gr gelatina
  • 200 gr ciocolata alba
  • Ornat:
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

Blat:

Preincalzim cuptorul la 180ºC. Separam albusurile de galbenusuri.

Intr-un bol mai inalt batem albusurile spuma  apoi adaugam zaharul vanilat si zaharul, lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare aditie. Adaugam si galbenusurile, pe rand, apoi uleiul si coaja de portocala si cand sunt bine incorporate, adaugam faina si praful de copt mixand cu un tel de jos in sus.

Tapetam o tava cu foaie de copt si turnam aluatul pe care il nivelam foarte bine cu o spatula. Il coacem aproximativ 15 minute. Cand este gata il rasturnam pe un gratar sa se raceasca apoi il punem inapoi in tava in care l-am copt.

Crema:

Punem gelatina la hidratat in apa rece (cat sa o acopere cu 2 degete) cca 10 min si cand a inghitit toata apa, o dizolvam pe bain marie.

Intr-o craticioara de inox, punem frisca lichida si o infierbantam la foc mic. Cand este fierbinte (nu trebuie sa fiarba), adaugam ciocolata alba rupta bucati si lasam sa se odihneasca un minut, apoi, cu ajutorul unei linguri, mestecam bine ciocolata pana cand se omogenizeaza cu frisca.

O lasam sa se raceasca si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina si amestecam pana se dizolva complet.

Intr-un vas mixam mascarponele pana devine cremos apoi adaugam mixul de frisca cu ciocolata si amestecam pana devine o crema omogena.

Intindem crema peste pandispan si nivelam cat putem de bine, apoi presaram fulgi de cocos deasupra si bagam prajitura la frigider cel putin 4 ore ca sa se inchege bine crema.

Eu aici gasesc un mascarpone mai moale, in Romania, din cate stiu eu, mascarponele este de mai buna calitate, are o consistenta untoasa, foarte fina, si este tare. Cel care il folosesc eu aici este moale, de aceea am lasat la frigider mai multe ore.

Se taie patratele si se serveste!

Este prajitura perfecta! pentru ca este usoara, nu este foarte dulce, racoroasa si parfumata (cocosul ii da un gust deosebit). Daca nu va place foarte mult cocosul, puteti pudra prajiturica cu cacao sau carlionti de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Retete similare

Desert prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Blatul: Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Punem uleiul, apoi iaurtul. Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt, le incorporam in compozitia de...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de vanilie, mousse de visine si crema de mascarpone cu ciocolata alba

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu crema de vanilie, mousse de visine si crema de mascarpone cu ciocolata alba

Blatul alb : Galbenusurile le mixam spuma cu Green Sugar, apoi si cu uleiul. Adaugam praful de copt, faina si vanilia. Albusurile le batem cu un praf de sare, pana devin spuma. Le incorporam in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2013, 16:42
E de vis!
la 25.06.2013, 16:43
Delicioasa!
la 25.06.2013, 16:45
Doamne, cat este de delicata!
la 25.06.2013, 16:45
arata nemaipomenit!!!!
la 25.06.2013, 16:47
minunata!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking