Desert prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
11 Mai 2017 | 6009 vizualizari
Desert prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Stiind ca urmeaza sa am ceva musafiri, m-am gandit sa le pregatesc ceva dulce si bun, ca stiam ca isi doresc asta. Imi doream ceva cu capsuni sa fac ceva cremos si savuros, ca sa ii cuceresc pe cei dragi. Si acum, nu ca ma laud, dar desertul meu a fost mega apreciat, pentru aspect, gust, pentru faptul ca nu a fost prea dulce si multe alte complimente. Va dati seama cam ce bine m-am simtit cu atatea cuvinte minunate. Voi ce spuneti, va tenteaza o asa prajitura?

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri iaurt
  • 2 linguri cacao
  • 6-7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Pentru crema de lapte:

  • 400 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • 50 gr ciocolata alba
  • 80 gr unt de 80% grasime
  • 3 lingurite vanilie

Pentru mousse-ul de capsuni:

  • 250 ml frisca lichida
  • 300 gr capsuni congelate
  • 3 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 4 foi de gelatina
  • 2 lingurite vanilie
  • capsuni pentru decor

Mod de preparare

Blatul:
Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Punem uleiul, apoi iaurtul.
Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt, le incorporam in compozitia de galbenusuri.
La final, adaugam vanilia.
Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta.

Tapetam cu ulei si faina o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm.
Turnam compozitia de blat si o nivelam.
Il introducem in cuptorul incins, cam la 170-180 de grade C, pentru 15-17 minute.
Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Crema de lapte:
Intr-un bol, amestecam laptele cu zaharul si amidonul, pana amidonul este complet dizolvat.
Rasturnam amestecul intr-o cratita mai groasa si o punem pe foc.
Fierbem crema la foc potrivit, amestecam continuu cu un tel, pana se ingroasa ca o budinca.
Cand s-a ingrosat, tragem crema de pe foc, adaugam untul, ciocolata alba, vanilia si le amestecam bine, pana sunt toate incorporate.
Lasam crema sa se racoreasca 5-10 minute.

Punem blatul rece pe un platou, iar in jurul sau, montam un inel detasabil. Turnam crema de lapte calda peste blat, dam prajitura la frigider 1-2 ore.
Mousse-ul de capsuni:
Capsunile dezghetate le trecem prin blender.
Le amestecam cu zaharul, le rasturnam intr-o cratita si le punem pe foc.
Amestecam bine, lasam sa dea 2-3 clocote, apoi dam cratita deoparte.
Punem foile de gelatina 5-7 minute in apa rece, la hidratat, apoi le scurgem bine si le punem peste piureul cald de capsuni.
Amestecam bine pana gelatina este complet dizolvata.
Frisca rece, o mixam pana se incheaga putin, dar nu de tot.
Adaugam mascarponele, vanilia si mai mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Piureul de capsuni amestecat cu gelatina, caldut, il adaugam peste amestecul cu frisca.
Invartim usor totul cu o paleta, pana sunt bine incorporate.

Scoatem prajitura de la frigider, punem mousse-ul, nivelam.
Dam iar prajitura 3-4 ore la frigider sau peste noapte.
Dupa acest timp, indepartam inelul detasabil si decoram cu capsuni proaspete.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni

Postat de CameliaComan

Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni

Blat: Intr-un bol, batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam zaharul tos si mixam pana obtinem o bezea stralucitoare. Nucile trebuie sa fie maruntite. Eu le-am batut intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2017, 10:39
Woooow, arata superb! Bravo, Rocsy drag!
la 11.05.2017, 10:40
Wow! Ce as servi o feliuta!
la 11.05.2017, 10:47
ce frumoasa prajitura , si gustoasa . Sunt sigura ca ti-ai cucerit musafirii
la 11.05.2017, 11:55
super
la 11.05.2017, 13:03
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking