Ingrediente
- BLAT
- 6 oua
- 5 linguri lapte
- 6 linguri zahar pudra
- 3 linguri ulei
- 150 g faina
- 35 g cacao
- 1-1/2 plic praf de copt
- esenta de vanilie
- CREMA
- 300 ml frisca lichida
- 250 g mascarpone
- 200 ml lapte
- 2 galbenusuri
- 9 linguri zahar pudra
- 1 lingura amidon alimentar
- 15 g gelatina
- fructe( piersici,caise,visine din compot)
- SIROP
- zeama de compot
- GLAZURA
- 150 g ciocolata
- 100 ml frica lichida
Mod de preparare
BLAT: Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie, se adauga laptele si uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si la final se adauga cele 8 albusuri ( 6 de la blat si 2 de la crema) batute spuma tare. Se da la cuptor,e gata cand trece testul scobitorii.
CREMA: Se mixeaza cele 2 galbenusuri cu 5 linguri de zahar pudra, se adauga amidonul si laptele si se pune pe baie de abur, pana se ingroasa. Separat se hidrateaza gelatina si se adauga in crema calduta. Branza mascarpone se freaca cu 4 linguri de zahar pudra si se adauga in crema rece, se omogenizeaza bine. La final se adauga frisca si fructele bine scurse si taiate marunt.
GLAZURA: Frisca lichida si ciocolata pe baie de abur,pana se topeste ciocolata,fara sa fiarba.
ASAMBLARE: Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu siropul de la compot, se pune crema intre blaturi si deasupra glazura calduta. Se da la rece cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nobela-Blondela" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|