Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale

Postat de simona72 in Prajituri
23 Iun 2015 | 4399 vizualizari
Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale

Un desert pe cat de simplu pe atat de delicios. Imi place mai ales vara, cand sunt fructe din abundenta, imi place sa combin fructele si sa le aduc aromele preferate... Biscuitii nu sunt necesari la acest desert, eu i-am adaugat pentru ca stiam ca fructele vor lasa mult sirop si am vrut sa "leg" zeama lasata de fructe. Va garantez ca va veti indragostii de acest desert simplu si extrem de delicios...

Ingrediente

  • pentru crumble:
  • 200 gr unt rece
  • 200 gr faina
  • 5 linguri zagar brut
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutura:
  • 250 gr cirese fara samburi
  • 250 gr visine fara samburi
  • 2 tije rubarba
  • 5 linguri zahar brut
  • 1 pachet mic de biscuiti cu ovaz(8 biscuiti)
  • 1 lingurita vanilie sau rom
  • 2 linguri sirop de fructe de padure
  • 50 gr fulgi de migdale
  • optional: 20-30 ml lichior Amaretto
  • pentru servit: iaurt gras grecesc sau frisca batuta

Mod de preparare

Pentru umplutura: curatam visinele si ciresele de samburi si codite si le punem intr-o craticioara. Rubarba o spalam, curatam si o taiem in bucati de 1,5-2 cm grosime si o punem peste celelalte fructe. Adaugam zaharul brut, esenta preferata, putin sirop de fructe, punem craticioara pe foc si lasam sa fiarba 5 minute, nu mult, doar cat rubarba s-a inmuiat putin. Lasam sa se racoreasca compozitia, adaugam biscuitii macinati si fulgii de migdale. Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem compozitia din fructe.

Pentru crumble: untul rece taiat cuburi il punem in vasul robotului de bucatarie. Adaugam faina, zaharul si o ciupitura mica de sare. Pornim robotul, care-si va face treaba in cateva secunde. Aluatul rezultat il punem in folie alimentara si-l dam la congelator pentru 10-15 minute. Aluatul intarit il dam pe razatoarea cu gauri mari peste compozitia din fructe. Eu nu am avut timp pentru acest procedeu si am rupt bucatele mici din aluat, cu mana si le-am pus peste fructe. Am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 35-40 minute, pana crusta s-a rumenit. Pentru ca mie imi place aroma de migdale am presarat peste crusta calda putin lichior Amaretto, am lasat sa se raceasca, am portionat si servit cu o lingura de iaurt grecesc deasupra. Puteti sa folositi si frisca, dar mie mi se pare ideal cu iaurt...Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu crema de vanilie si fructe

Postat de sufletista

Desert tarta cu crema de vanilie si fructe

Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si densa,adaugam uleiul,laptele si mixam pana ce se omogenizeaza. Amestecam faina cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu rubarba si bezea

Postat de Corina33

Desert prajitura cu rubarba si bezea

Rubarba se spala, se curata si se taie in bucati de 2 cm. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia pana se deschid la culoare, adaugand treptat cate putin lapte, apoi uleiul, faina si la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2015, 11:40
ce bun
la 23.06.2015, 11:43
la 23.06.2015, 11:47
super bun Arata si bine!
la 23.06.2015, 11:47
Frumos ti-a mai iesit Sii prezentarea Cireasa de pe varf face toti banii
la 23.06.2015, 11:53
bun bun

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking