Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale

Postat de simona72 in Prajituri
23 Iun 2015 | 4414 vizualizari
Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale

Un desert pe cat de simplu pe atat de delicios. Imi place mai ales vara, cand sunt fructe din abundenta, imi place sa combin fructele si sa le aduc aromele preferate... Biscuitii nu sunt necesari la acest desert, eu i-am adaugat pentru ca stiam ca fructele vor lasa mult sirop si am vrut sa "leg" zeama lasata de fructe. Va garantez ca va veti indragostii de acest desert simplu si extrem de delicios...

Ingrediente

  • pentru crumble:
  • 200 gr unt rece
  • 200 gr faina
  • 5 linguri zagar brut
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutura:
  • 250 gr cirese fara samburi
  • 250 gr visine fara samburi
  • 2 tije rubarba
  • 5 linguri zahar brut
  • 1 pachet mic de biscuiti cu ovaz(8 biscuiti)
  • 1 lingurita vanilie sau rom
  • 2 linguri sirop de fructe de padure
  • 50 gr fulgi de migdale
  • optional: 20-30 ml lichior Amaretto
  • pentru servit: iaurt gras grecesc sau frisca batuta

Mod de preparare

Pentru umplutura: curatam visinele si ciresele de samburi si codite si le punem intr-o craticioara. Rubarba o spalam, curatam si o taiem in bucati de 1,5-2 cm grosime si o punem peste celelalte fructe. Adaugam zaharul brut, esenta preferata, putin sirop de fructe, punem craticioara pe foc si lasam sa fiarba 5 minute, nu mult, doar cat rubarba s-a inmuiat putin. Lasam sa se racoreasca compozitia, adaugam biscuitii macinati si fulgii de migdale. Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem compozitia din fructe.

Pentru crumble: untul rece taiat cuburi il punem in vasul robotului de bucatarie. Adaugam faina, zaharul si o ciupitura mica de sare. Pornim robotul, care-si va face treaba in cateva secunde. Aluatul rezultat il punem in folie alimentara si-l dam la congelator pentru 10-15 minute. Aluatul intarit il dam pe razatoarea cu gauri mari peste compozitia din fructe. Eu nu am avut timp pentru acest procedeu si am rupt bucatele mici din aluat, cu mana si le-am pus peste fructe. Am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 35-40 minute, pana crusta s-a rumenit. Pentru ca mie imi place aroma de migdale am presarat peste crusta calda putin lichior Amaretto, am lasat sa se raceasca, am portionat si servit cu o lingura de iaurt grecesc deasupra. Puteti sa folositi si frisca, dar mie mi se pare ideal cu iaurt...Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert New York cheesecake

Postat de oanapl

Desert New York cheesecake

Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine. Tapetezi cu...

Citeste continuarea

Desert clafoutis cu visine

Postat de mirela0911

Desert clafoutis cu visine

Mai intai se spala visinele, se indeparteaza samburii cu ajutorul aparatului pentru a ramane cat mai intregi visinele si se pun sa se scurga. Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2015, 11:40
ce bun
la 23.06.2015, 11:43
la 23.06.2015, 11:47
super bun Arata si bine!
la 23.06.2015, 11:47
Frumos ti-a mai iesit Sii prezentarea Cireasa de pe varf face toti banii
la 23.06.2015, 11:53
bun bun

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking