Desert mere coapte in cuptor, cu stafide si inghetata

Postat de vasimur in Dulciuri
6 Mar 2019 | 3517 vizualizari
Desert mere coapte in cuptor, cu stafide si inghetata

Este un desert foarte simplu de făcut dar și extrem de gustos. Când eram mici, mama mea ne făcea mereu mere coapte în rolă, umplute cu dulceață sau chiar cu magiun de prune și presăra pe deasupra puțină scorțișoară și eventual, vanilie. Sincer să fiu, eram mulțumiți și ne bucuram foarte mult de acest desert, mai ales în serile friguroase de iarnă. Erau bune chiar și mere simple, doar coapte în cuptor! M-am gândit însă la o rețetă puțin mai sofisticată, inspirat fiind și de cea video a lui Alex Teacher. Am făcut-o însă în stilul meu și cu ingrediente pe care le-am avut la îndemână.

Ingrediente

  • 2 mere mari (cca 500 g)
  • 50 g stafide
  • 2 batoane scorțișoară
  • 1 linguriță de scorțișoară pudră
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 3-4 boabe de ienibahar
  • 3-4 boabe de cardamom (opțional)
  • 2 bucăți de anason stelat
  • 50 g unt
  • 1 păstaie de vanilie
  • coajă de lămâie rasă
  • 50 ml coniac
  • cca 150 ml apă fiartă
  • înghețată de vanilie
  • toping pentru ornat

Mod de preparare

Spălăm bine merele, după care scobim cotorul fără ca să străpungem mărul până în partea cealaltă. Punem batoanele de scorțișoară și umplem interiorul merelor cu stafide, peste care turnăm coniacul.

Punem merele într-un vas în care turnăm și apa fiartă peste boabele de ienibahar și anason. Despicăm păstaia de vanilie și răzuim semințele pe care le punem în vas alături de celelalte ingrediente. Putem să punem și păstaia de vanilie în apă deoarece îi va da un gust și mai pronunțat de vanilie.

Amestecăm scorțișoara pudră cu zahărul brun și cu coaja de lămâie răzuită și presărăm peste stafide. Deasupra punem câte un cubuleț de unt, pe fiecare măr.

Punem tava în cuptorul încins în prealabil și lăsăm până ce se înmoaie merele, cca 60 minute. Verificăm periodic cu o furculiță și când sunt gata, oprim focul.

Scoatem merele pe farfurii și le stropim din belșug cu sosul care s-a format în tavă. Servim merele cu o cupă generoasă de înghețată de vanilie și cu toppingul preferat!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere coapte in cuptor, cu stafide si inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti cu cacao si nuci

Postat de RuxyRux

Biscuiti cu cacao si nuci

Untul rece dar moale se amesteca cu zaharul, cacaoa,  romul, vanilia, ouale, sarea, nuca coapta macinata si se adauga faina, praful de copt,  se amesteca pana se omogenizeaza,apoi...

Citeste continuarea

Prajitura Auras

Postat de Constelatialeu

Prajitura Auras

Blat : Ciocolata,untul si nessul dizolvat in apa calda se pun pe pe foc la topit .Se lasa la racit, se adauga zaharul , extrasul de vanilie, apoi ouale, unul cate unul, se omogenizeaza. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2019, 12:30
la 06.03.2019, 12:45
Au fost excelente!
la 06.03.2019, 12:59
la 06.03.2019, 13:02
Ce de arome
la 06.03.2019, 13:14

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking