Ingrediente
- 2 mere mari (cca 500 g)
- 50 g stafide
- 2 batoane scorțișoară
- 1 linguriță de scorțișoară pudră
- 2 linguri de zahăr brun
- 3-4 boabe de ienibahar
- 3-4 boabe de cardamom (opțional)
- 2 bucăți de anason stelat
- 50 g unt
- 1 păstaie de vanilie
- coajă de lămâie rasă
- 50 ml coniac
- cca 150 ml apă fiartă
- înghețată de vanilie
- toping pentru ornat
Mod de preparare
Spălăm bine merele, după care scobim cotorul fără ca să străpungem mărul până în partea cealaltă. Punem batoanele de scorțișoară și umplem interiorul merelor cu stafide, peste care turnăm coniacul.
Punem merele într-un vas în care turnăm și apa fiartă peste boabele de ienibahar și anason. Despicăm păstaia de vanilie și răzuim semințele pe care le punem în vas alături de celelalte ingrediente. Putem să punem și păstaia de vanilie în apă deoarece îi va da un gust și mai pronunțat de vanilie.
Amestecăm scorțișoara pudră cu zahărul brun și cu coaja de lămâie răzuită și presărăm peste stafide. Deasupra punem câte un cubuleț de unt, pe fiecare măr.
Punem tava în cuptorul încins în prealabil și lăsăm până ce se înmoaie merele, cca 60 minute. Verificăm periodic cu o furculiță și când sunt gata, oprim focul.
Scoatem merele pe farfurii și le stropim din belșug cu sosul care s-a format în tavă. Servim merele cu o cupă generoasă de înghețată de vanilie și cu toppingul preferat!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere coapte in cuptor, cu stafide si inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|