Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
15 Noi 2020 | 2216 vizualizari
Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte

Am vazut aceasta reteta acum mult timp, pregatita de Vladut de la neatza si tare mult mi-a placut! Acum avand mere aromate de la tara, am zis ca este momentul perfect pentru acest desert! Eu am renuntat la dulceata de caise pusa pe mere, ca vreau sa contina cat mai putin zahar deserturile ce le fac, iar foile le-am copt eu, dar le puteti cumpara gata coapte, este alegerea voastra! M-a incantat enorm, enorm acest desert si clar este facut pentru sufletul meu! Nu m-am saturat de el, desi am mancat mereu cate o felie mare! 

Ingrediente

  • 10 mere potrivite (am folosit bot de iepure)
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 800 gr aluat foietaj
  • Pentru crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 2 pliculete zahar vanilat bourbon
  • 150 gr unt 80% grasime
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Spalati merele si le scoateti cotoarele. Le asezati intr-o tava pe hartie de copt, le presarati cu scortisoara. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati sa se raceasca. Cand s-au racit bine, le indepartati coaja. Foietajul, neaparat sa fie de la rece. Il taiati in 3 bucati, pe latime, in mod egal. La asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt, le intepati cu furculita. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20-22 de minute, pana se rumenesc usor. Daca nu le coaceti pe toate deodata (eu am copt doua, apoi inca una), tineti la rece aluatul. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca. Crema de vanilie: Mixati galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat bourbon. Adaugati laptele rece treptat, amestecati bine cu un tel, apoi puneti si amidonul. Rasturnati totul intr-o cratita si o puneti pe foc. Amestecati continuu cu telul, focul sa fie la mic, pana crema se ingroasa. O dati deoparte cand este gata, o acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca. Untul de la temperatura camerei il mixati usor, apoi adaugati crema rece si mixati pana crema devine spumoasa. Intr-o tava puneti hartie de copt, asezati prima foaie. Puneti mai bine din jumatate din crema, o nivelati. Asezati a doua foaie, o apasati usor. Puneti merele coapte unul langa altul (acum puteti pune si dulceata, daca doriti), apoi restul de crema, lingura cu lingura, din loc in loc peste mere si o nivelati usor. Deasupra puneti ultima foaie. Acoperiti cu folie prajitura, o dati la rece cateva ore, de preferat peste noapte. O scoateti de la rece, o pudrati cu zahar, apoi o portionati pentru servit! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert pariziene cu branza si stafide

Postat de Corina33

Desert pariziene cu branza si stafide

Aluat : Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un bol incapator. Separat amestecam laptele caldut cu zaharul si untul, apoi le turnam peste oul batut si amestecam. Se toarna ingredientele...

Citeste continuarea

Desert prajitura delicioasa zmeura

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura delicioasa zmeura

Mai intai, am pus la topit pe baie de aburi, ciocolata si smantana dulce, atentie nu trebuie sa fiarba; apoi am bagat la frigider pentru 2 ore, dupa care am mixat bine pana am obtinut o crema...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2020, 11:58
Super!
la 15.11.2020, 13:45
la 15.11.2020, 14:58
Intersant, cu mere copate, sigur e delicios !
la 15.11.2020, 15:15
Interesanta reteta! Cu siguranta e minunata combinatia de mere cooapte si crema de vanilie!
la 15.11.2020, 15:51
Delicios!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking