Desert mini cheescake cu jeleu de capsuni

Postat de indrea_ms in Bucataras in oras
2 Aug 2020 | 991 vizualizari
Desert mini cheescake cu jeleu de capsuni

Retete de vara: cheescake cu capsuni

Ingrediente

Mod de preparare

Mai intai am facut jeleul de capsuni. Am taiat capsunile bucati mai mici si le-am pus pe foc impreuna cu 120 gr. zahar si 100 ml apa. Le-am fiert circa 20 minute pana s-au facut ca o dulceata mai moale.

Amidonul (o lingurita si jumatate) l-am dizolvat intr-o cana in care am pus o lingura si jumatate de apa si l-am adaugat la capsuni. Am mai pus oala pe foc pana s-a ingrosat compozitia, dupa care am oprit focul si am lasat sa se raceasca. In acest timp in care am pregatit cheesecake-urile astfel:

Am amestecat intr-un vas crema de branza, iaurtul, o lingura de zahar si esenta de vanilie.

Am separat galbenusurile de albusuri si am adaugat galbenusurile la compozitia de branza.

Am omogenizat, apoi am impartit compozitia rezultata in 2 vase. Intr-unul din vase am adaugat jeleu de capsuni, avand grija sa pastrez 2 linguri pentru ornat la final.

Albusurile le-am batut spuma cu o lingura de zahar si am adaugat jumatate la compozitia cu jeleu, jumatate la cea simpla.

Am pregatit forma de briose si am inceput sa pun din compozitie in forma in care am pus hartie speciala pentru briose.

Prima data am pus din compozitia cu jeleu, apoi din cea alba, simpla, pana aproape de marginea de sus a formei.

Am dat tava la cuptor pentru 40-45 de minute.

Dupa ce s-au copt, le-am uns cu jeleu de capsuni si le-am ornat cu coacaze rosii si flori albe din napolitana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini cheescake cu jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Comentarii

la 03.08.2020, 20:09
la 04.08.2020, 09:02

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking