Desert mini pasti cu mascarpone si migdale

Postat de ancutsa in Dulciuri
19 Apr 2020 | 1702 vizualizari
Desert mini pasti cu mascarpone si migdale

Și anul acesta am dorit să pregătesc pască, însă am căutat câteva zile brânză dulce și nu am găsit, atunci mi-a venit ideea să recurg la cutia de mascarpone pe care o luasem pentru alt desert și nu o mai folosisem. M-am tot gândit dacă să încerc sau nu, pentru că nu am mai făcut până acum pască cu mascarpone și mă bucur că am riscat pentru că mascarpone e catifelat, iar paștile au ieșit delicioase. Am obținut 12 paști.   „Aluaturi de casă”

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri zahăr,
  • 160 ml lapte,
  • 2 linguri smântână 15% grăsime,
  • 1 linguriţă rasă cu sare,
  • 370 g făină,
  • 40 ml ulei pentru frământat,
  • Pentru crema de brânză:
  • 250 cremă mascarpone,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon,
  • 1 ou (mare),
  • O linguriță coajă de mandarină (ținută în zahăr la borcan),
  • O linguriță coajă de lămâie (ținută în zahăr la borcan),
  • Stafide, după gust,
  • Fulgi de migdale blanșate, după gust,
  • în plus:
  • 1 lingură ulei (pentru uns aluatul),
  • Aprox 70 g făină (pentru întins aluatul)
  • 1 ou mic pentru uns înainte de copt

Mod de preparare

 

Se fărâmițează drojdia în laptele cald, se adaugă ouăle, zahărul, sarea, dar și smântâna, apoi făină cât cuprinde (aporx 370 g). Se amestecă și se frământă, adăugând mereu puţin câte puţin uleiul. Când se obține un aluat consistent, dar pufos, se unge cu ulei (cam o lingură), se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul, într-un loc ferit de curenţi de aer.

 

Se răstoarnă aluatul pe masa presărată cu făină (aprox 70 g) şi se întinde aluatul în foaie grosuță. Se decupează 12 cercuri mai mari, care se transferă în tava pregătită cu foaie de copt. Restul de aluat se refrământă, se întinde în foaie, din care se taie fâșii lungi și subțiri, care se răsucesc câte 2, pentru a forma marginile paștilor și crucile.

Se lasă păștile la crescut în tăvi (eu am făcut 2 tăvi cu câte 6 păști) cam o jumătate de oră.

 

Pentru umplutură: crema mascarpone se amestecă dulce cu zahărul, zahărul vanilat și oul.

Se ung păștile pe margine cu ou, se lipesc fâșiile răsucite (marginile), apoi se distribuie umplutura în cele 2 tăvi cu păscuțe, se presară mirodenii (stafide, coajă de citrice), iar la final se adaugă fâșiile răsucite pentru a face crucile. Se ung iar cu ou, se presară fulgii de migdale.

Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 35 de minute fiecare tavă.

 

Când sunt gata, se acoperă cu un prosop de bucătărie.

 

Hristos a Înviat!

Paște Fericit, cu liniște sufletească și speranță!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/mini-pasti-cu-mascarpone-si-migdale.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini pasti cu mascarpone si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Crumble cu piersici

Postat de Irina

Crumble cu piersici

Am incalzit cuptorul la 180 grade. Piersicile decojite si curatate de sambure le-am taiat felii si le-am asezat intr-o tava unsa inainte cu putin unt. Am presarat peste ele 2 linguri de...

Citeste continuarea

Desert cupcakes cu ganache de kinder bueno

Postat de momo121

Desert cupcakes cu ganache de kinder bueno

Pentru aluat: Mixam ouale cu putina sare si zahar pana isi dubleaza volumul, adaugam vanilia, laptele si uleiul, omogenizam, iar la final faina cu praful de copt. Compozitia rezultata o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2020, 23:45
Ce idee buna cu variantele mini
la 19.04.2020, 23:51
Servesc și eu una
la 19.04.2020, 23:53
la 20.04.2020, 01:47
la 20.04.2020, 01:48
Ce frumusele!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking