Desert mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca

Postat de gaby_d in Dulciuri
21 Iun 2018 | 4530 vizualizari
Desert mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca

Mini Pavlova - un desert de care nu te poti satura niciodata! Straturi - crocant, cremos, pufos - se completeaza cum nu se poate mai bine!

Ingrediente

  • Ingrediente Mini Pavlova – 22-24 bucati
  • 5 albusuri
  • 270 g zahar tos
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri varf amidon

Crema

  • 250 g mascarpone
  • 2 lg zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita extras de vanilie

Crema de frisca

  • 250 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • zahar dupa gust
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • visine sau alte fructe pentru decor

Mod de preparare

Intr-un bol curat si uscat puneti albusurile, tinute la temperatura camerei in prealabil, impreuna cu un varf de cutit sare.
Mixati albusurile pana obtineti o spuma pufoasa.
Adaugati otetul si mai mixati un minut.
Incepeti sa adaugati, treptat, zaharul, cate 2-3 linguri o data si mixati energic.
Dupa ce ati incorporat tot zaharul, mixati timp de minim 10 minute, pana ce cristalele din zahar nu se mai simt absolut deloc.
Aveti grija in alegerea bolului, acesta trebuie sa fie inalt, albusurile cresc foarte mult in volum.
Cand nu se mai simt cristalele de zahar, adaugati amidonul alimentar si mai mixati pana la omogenizare.
Preincalziti cuptorul la 130 grade C.
Pregatiti o tava in care ati pus hartie pentru copt. Spritati din compozitie cerculete de bezea cu diametrul de aproximativ 6-7 cm, iar apoi treceti cu compozitia doar pe lateralele cercului, de doua ori, obtinand astfel mini cosulete.
Eu am copt cate 12 odata. Nu a fost nicio problema ca albusul a ramas in bol in timp ce s-a copt prima tava.
Introduceti tava la cuptor si lasati 7-8 minute la 130 grade C, apoi reduceti focul la 105 grade C si mai coaceti 1 ora si 30 minute. Cosuletele trebuie sa fie uscate, tari la exterior, dar cand strangeti de unul, sa se crape usor. Nu trebuie lasate sa fie extrem de tari.
Le lasati la racit in cuptorul usor deschis.
In timp ce se coc, pregatiti crema si frisca.

Puneti intr-un bol mascarpone, 2 galbenusuri (eu am pus 2 din cele 5 ramase; am avut oua de la propriile gaini) vanilia si zaharul si mixati pana ce obtineti o crema cu consistenta ferma. Aveti grija ce mascarpone cumparati.

Daca aveti ceva impotriva galbenusurilor neprelucrate termic, le puneti intr-un bol impreuna cu zaharul si 2 linguri lapte si le mixati cateva minute pe baie de abur. Raciti bine, apoi adaugati peste mascarpone si mixati.

Crema de frisca o obtineti prin mixarea ingredientelor pana ce ajungeti la consistenta buna pentru ornat. Initial mixati usor 2-3 minute, apoi adaugati zahar dupa gust (puteti pune zahar pudra) si zeama le lamaie si mixati in continuare. Din nou grija la alegerea ingredientelor. Bun cu bun se face.

Asamblati cosuletele doar inainte de a le servi.

Le aliniati frumos :)) si puneti cate o lingurita din crema de mascarpone, nivelati, apoi puneti frisca intr-un posh si spritati frumos pe fiecare.

Asezati cate-o visina si-o frunzulita (era ok sa am frunzulite de menta) apoi serviti.

 

edit:27.07 – am repetat reteta si am copt mini cosuletele doar 1 ora si 5 minute si sunt perfecte! deci nu e neaparat sa le lasati o ora si 30, ies mai crocante

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Postat de andaoana

Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperatura camerei . Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de...

Citeste continuarea

Desert mini-pavlova cu zmeura

Postat de Oana

Desert mini-pavlova cu zmeura

Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, iar cand incep sa se intareasca, se pune treptat zaharul pudra. Se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se deseneaza cercuri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2018, 09:47
bune bune
la 21.06.2018, 10:12
Delicioasa!
la 21.06.2018, 10:18
Eu vreau cu mure !
la 21.06.2018, 10:23
Minunate!
la 21.06.2018, 10:23

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking