Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Postat de andaoana in Prajituri
30 Apr 2019 | 495 vizualizari
Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Pavlova este un dulce deosebit creat in cinstea balerinei Anna Pavlova. Este un dulce usor si fin. De aceasta data l-am preparat in variant mini , portii individuale ca sa fie usor de servit.

Ingrediente

  • Bezea
  • 6 albusuri
  • 324 gr zahar
  • 1 lingura otet
  • 4 linguri amidon de porumb
  • praf de sare
  • Crema
  • 200 ml frisca
  • 200 gr mascarpone
  • zeama de la jumate de lamaie si coaja de la o lamaie netratata
  • fructe de padure (afine, zmeura, mure)

Mod de preparare

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperatura camerei .

Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a incepe le putem da cu o felie de lamaie si apoi sterge cu un servetel de hartie.

Pregatim o tava pe care punem hartie de copt.

Cuptorul il pornim ca sa se incalzeasca bine la 130 grade C.

Cand separam albusurile de galbenus trebuie sa avem grija sa nu ajunga in albus nici un pic de galbenus.

Albusurile se mixeaza cu sarea, adaugand usor zaharul. Batem pana cand albusurile capata consistenta si se tin de paleta mixerului, iar in castron ramane mot.

Adaugam otetul si amidonul si mixam putin, e suficient pana se incorporeaza.

  Luam tava deja pregatita si in colturile hartiei, pe partea care sta pe tava punem cu degetul putina bezea ca sa se lipeasca hartia de copt sa putem aranja bezeaua.

Cu ajutorul unui pos punem rotocoale de bezea astfel incat baza sa fie acoperita, iar in partea de sus sa ramana loc,ca si cum ar fi un cuib.

Dam tava la cuptorul incins si coacem la 130 grade timp de 8 minute, si apoi dam cuptorul la 100 grade si mai coacem inca 80-90 minute.

Lasam, obligatoriu, sa se raceasca in cuptor.

 Pana cand se raceste, pregatim frisca. Eu folosesc frisca Dorna indulcita. Nu am considerat ca mai este nevoie sa adaug zahar, dar daca doriti mai dulce se poate adauga 1-2 linguri de zahar.

Intr-un bol cu pereti inalti am batut frisca foarte bine.

Intr-un alt bol am amestecat mascarpone cu coaja de la lamaie si cu zeama. Cand am avut o compozitie omogena, am adaugat jumatate din frisca batuta. Trebuie amestecat repede si nu mult, doar atat cat sa se amestece putin.

 Asamblare:

Pe fiecare bezea am pus mascarpone cu lamaie si frisca, apoi frisca si fructe. Am folosit afine de padure si zmeura.

Se pot folosi orice fel de fructe doriti, dar trebuie tinut cont de faptul ca bezeaua este foarte dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Desert mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca

Postat de gaby_d

Desert mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca

Intr-un bol curat si uscat puneti albusurile, tinute la temperatura camerei in prealabil, impreuna cu un varf de cutit sare. Mixati albusurile pana obtineti o spuma pufoasa. Adaugati otetul si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 30.04.2019, 16:40
la 30.04.2019, 16:56
la 30.04.2019, 17:04
la 30.04.2019, 17:09
Excelente!
la 30.04.2019, 18:12
Delicioase !

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking