Desert mini tarte cu gem de gutui si crema de branza

Postat de diaconta in Prajituri
8 Noi 2017 | 3945 vizualizari
Desert mini tarte cu gem de gutui si crema de branza

O reţetă simplă,dar foarte gustoasă, zic eu, poate fi din categoria “tarte şi plăcinte rumenite şi iscusite”. Vroiam să pregătesc ceva dintr-un aluat fraged foarte sfărâmicios, dar care sa nu fie nici foarte dulce. Aşa că m-am gândit să pregătesc tartele, folosind pentru copt tava de brioşe. Cum aluatul a fost mai mult, am mai pregatit separat încă trei tarte.   Pentru umplutura am folosit cremă mascarpone (iniţial vroiam urdă), gem de gutui şi de vişine cu caise. Am mai pus şi pişcoturi sfărâmate.

Ingrediente

Pentru aluatul fraged:

  • 200 g unt 82% grasime
  • 570 g faina
  • 2 oua întregi + 1 galbenus
  • 2 linguri iaurt 10% grasime
  • 80 g zahar pudra
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie

Pentru umplutura:

  • 300 g mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra
  • 5 piscoturi
  • Gem de gutui
  • Gem de visine cu caise

Am mai avut nevoie de zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Am pregatit aluatul pentru ca va trebui sa stea la frigider.

Am mixat untul cu zaharul pudra. Am adaugat ouale si galbenusul, mixând dupa fiecare.

Am pus apoi iaurtul, faina amestecata cu sarea si la final, aromele.

Aluatul nu trebuie framântat prea mult, doar pâna se omogenizeaza totul.

Am acoperit cu o folie si l-am lasat la frigider pentru o ora.

Am mixat crema mascarpone cu zaharul pudra.

Am sfarâmat piscoturile pentru a obtine si o baza crocanta în interiorul tartei.

Am scos aluatul de la frigider si l-am împartit în trei. Am lucrat pe rând cu cele trei bucati.Doua dintre ele le-am pus iarasi la frigider.

Am întins o foaie cu grosime de aproximativ 5 mm. Am decupat 12 discuri, cu un diametrul ceva mai mare decât diametrul pe care-l are forma de briose în partea de sus.

Am asezat apoi discurile astfel obtinute în forma de briose, presând astfel încât sa îmbrace peretii formei.

Am pus un strat de pesmet din piscoturi gem, crema mascarpone, iarasi gem.

Din aluatul ramas am taiat alte 12 discuri, de data aceasta ele având diametrul formei, pentru ca le–am folosit pentru a acoperi tartele.

Am pus tava la cuptor, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.

Tartele nu se vor rumeni, doar se vor colora putin.

Fiind un aluat cu unt, ele se vor scoate foarte usor din forma.

Dupa ce s-au racit, le-am pudrat cu zahar.

 

S-aveţi poftă!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu gem de gutui si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tarta cu lamaie si bezea

Postat de oanapl

Desert tarta cu lamaie si bezea

Cerni făina și adaugi celelalte ingrediente și frămânți până când obții un aluat omogen, pe care îl întinzi și apoi îl transferi într-o formă de...

Citeste continuarea

Desert tarta cu matcha si lamaie

Postat de simona72

Desert tarta cu matcha si lamaie

Pentru aluatul de tarta: untul rece taiat cuburi se pune in bolul unui robot de bucatarie. Se adauga faina, cacaua si sarea. Se mixeaza cateva secunde pana obtinem niste firimituri. Peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2017, 19:08
bune bune
la 08.11.2017, 19:14
Alta treaba n-ai decat sa-mi faci mie pofte?
la 08.11.2017, 19:39
N-am Cleme.Ma duc sa ma uit la un film,ca e cu un barbat fain
la 08.11.2017, 19:54
vreau si eu din ala cu barbat fain, ca ror sunt singura acasa.....)
la 08.11.2017, 19:55
ce faine sunt

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking