Desert mini tarte cu mere si ciocolata

Postat de RODIMUR in Dulciuri
3 Iun 2019 | 2098 vizualizari
Desert mini tarte cu mere si ciocolata

La câte mere mai avem în casă, se pare că un timp voi face numai dulciuri cu acest ingredient natural și bun...Umpluturii de mere i-am asociat pepite de ciocolată, iar aluatul fraged de tartă le-a dat un gust desăvârșit. Din ingredientele de mai jos am făcut (în două reprize, căci am numai patru tăvițe mici) 8 tarte cu diametrul de 12 cm.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 grame de făină albă
  • 100 grame de unt
  • 1 ou
  • 75 grame de zahăr fin
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de vanilie
  • făină albă pentru modelat
  • Pentru umplutură:
  • 1 kg de mere
  • 75-100 grame de zahăr tos fin
  • 100 grame de unt
  • 1 plic de vanilie
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • unt pentru uns tăvițele
  • Pentru decor:
  • pepite de ciocolată

Mod de preparare

Se face mai întâi aluatul fraged pentru tarte, din: făină albă, unt rece, un ou, zahăr, sare, vanilie. Se frământă până la încorporarea și omogenizarea ingredientelor, iar când aluatul este elastic se dă la frigider, într-o folie alimentară, pentru cel puțin o jumătate de oră, ca să se întărească.

Cât timp aluatul stă la frigider se face umplutura. Se spală merele, se curăță de coji și se dau prin răzătoarea mare.

Se pune untul feliat într-o cratiță, la foc mic și se adaugă merele răzuite, vanilia și zahărul. Se prepară merele la foc mic, amestecând din când în când în cratiță, până ce scade lichidul, iar umplutura este suficient de legată. Atunci se ia cratița de pe foc și când umplutura se mai răcorește se adaugă scorțișoara și se uniformizează compoziția.

Se scoate aluatul din frigider, se împarte în 8 bucăți similare și apoi se întind foi subțiri care se pun în tăvițele unse cu unt în prealabil.

Se înțeapă aluatul de pe fundul tăvițelor și se adaugă umplutura de mere, răcită.

Se decorează frumos cu pepite de ciocolată și se dau tartele la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie.

Când sunt ușor rumenite la bază, se scot tartele și după ce se răcesc se pun pe un platou pentru a fi servite. Nu mai este nevoie de alte elemente de decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu mere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mini-tarte bicolore cu crema de vanilie si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Desert mini-tarte bicolore cu crema de vanilie si capsuni

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Se adauga...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu ciocolata si coaja de portocale

Postat de mirela0911

Desert cozonac cu ciocolata si coaja de portocale

Din aceasta cantitate au iesit doi cozonaci impletiti si unul simplu, mai mic.  Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita apoi se presara 1 lgt de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2019, 13:25
la 03.06.2019, 13:39
Delicioase mini tarte!
la 03.06.2019, 13:58
Mulțumesc frumos, Mimi!
la 03.06.2019, 14:04
Un desert delicios!
la 03.06.2019, 14:11
Mulțumesc frumos, Mirela!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking