Ingrediente
- Pentru aluat:
- 250 grame de făină albă
- 100 grame de unt
- 1 ou
- 75 grame de zahăr fin
- 1 praf de sare
- 1 plic de vanilie
- făină albă pentru modelat
- Pentru umplutură:
- 1 kg de mere
- 75-100 grame de zahăr tos fin
- 100 grame de unt
- 1 plic de vanilie
- 2 lingurițe de scorțișoară
- unt pentru uns tăvițele
- Pentru decor:
- pepite de ciocolată
Mod de preparare
Se face mai întâi aluatul fraged pentru tarte, din: făină albă, unt rece, un ou, zahăr, sare, vanilie. Se frământă până la încorporarea și omogenizarea ingredientelor, iar când aluatul este elastic se dă la frigider, într-o folie alimentară, pentru cel puțin o jumătate de oră, ca să se întărească.
Cât timp aluatul stă la frigider se face umplutura. Se spală merele, se curăță de coji și se dau prin răzătoarea mare.
Se pune untul feliat într-o cratiță, la foc mic și se adaugă merele răzuite, vanilia și zahărul. Se prepară merele la foc mic, amestecând din când în când în cratiță, până ce scade lichidul, iar umplutura este suficient de legată. Atunci se ia cratița de pe foc și când umplutura se mai răcorește se adaugă scorțișoara și se uniformizează compoziția.
Se scoate aluatul din frigider, se împarte în 8 bucăți similare și apoi se întind foi subțiri care se pun în tăvițele unse cu unt în prealabil.
Se înțeapă aluatul de pe fundul tăvițelor și se adaugă umplutura de mere, răcită.
Se decorează frumos cu pepite de ciocolată și se dau tartele la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie.
Când sunt ușor rumenite la bază, se scot tartele și după ce se răcesc se pun pe un platou pentru a fi servite. Nu mai este nevoie de alte elemente de decor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu mere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|