Ingrediente
- 50 g unt
- 4 oua
- 1 praf de sare
- 150 g zahar
- esenta de rom
- 20 g cacao
- 170 g faina
- 5 g praf de copt
- 350 g zmeura
Mod de preparare
Se topeste untul si se lasa deoparte.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea.
Se adauga galbenusurile, untul topit si esenta de rom si se omogenizeaza.
Se incorporeaza treptat cacaua, faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.
Se spala zmeura, se scurge bine, se pune peste aluat si se amesteca totul incet.
Se toarna compozitia in mini-tavite de unica folosinta pentru chec unse cu unt si se introduc la cuptor pana cand aluatul trece de testul scobitorii.
Dupa ce s-au racit, mini-checurile se pot orna cu ciocolata alba topita, zmeura si frunze de roinita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini-checuri cu cacao si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|